tisdag 2 mars 2010

Kväll igen

Läxor, middag och dagens övriga sysslor avklarade, så fort en dag rusar fram. En helt fantastisk dag har det dessutom varit, solen har formligen öst ner över oss. Några kallgrader men ändå, helt underbart. Kunde i dag också ta en riktig långpromenad med hundarna, den första efter ryggskottet. Och på en skala var det en klar 10:a, bara så skönt.

Det enda lilla abret inträffade när Mathilda skulle till skolan i förmiddags (hon hade sovis), cykeln trasig. Däcket kaputt, så där gick den cykelturen åt pipan. Hon gillar att cykla till och från skolan så det var lite tråkigt för henne, jag kör henne så gärna så det är inga problem. Nu var tiden lite knapp så det fick bli en rallystart in till skolan knappt 5 km bort, men allt gick bra. Laga punka och byta däck. Ja, det kan jag det är en baggis, men jag kan det bara om våren/sommaren. Jo, sant så är det. Nu har vi alltså två (el kanske 3) val, vi kan 1. ta den till cykelrep 2. vänta till pappa Micke kommer hem (2 veckor) eller alt 3. ta in cykeln i huset och värmen och låtsas att det är vår och jag lagar den. Vi får fundera lite och under tiden kör jag henne till skolan.

Nu är det mycket tänka, tänka och planera inför växtsäsongen. Ligger och fantiserar om sena kvällar och även lite om natten på projekten. Flytten av växthuset innebär en himla massa jobb så det vill till att det blir bra. Fundrar och undrar om läget blir bra, om det blir snyggt, osv osv. Har sett ut ett offer som kanske måste ryka, en björk som står ganska nära platsen jag tänkt ut. Får ju inrikta mig på det som växer hos oss. Tror inte man ska utmana sina snälla grannar med att ta deras träd. Blir nog bra bara vi kommer i gång, rackarns vad det kliar i fingrarna.

Två kanontrevliga telefonsamtal har jag haft idag också. Tänk vad glad man blir när man pratar med glada och positiva människor, blir på något sätt tankad med positiv energi och det gott folk kan man aldrig bli för fulltankad med.


Lovis matte Inger en sprudlande glad och positiv människa med hur många projekt som helst på gång och dessutom en kanonsnygg hemsida, gå in och kolla vetja http://www.gruvfruns.se/28206168
Och där kan ni såklart beskåda helt underbara bilder på Lovis, en sån liten sötnos. När kenneln är i gång Inger då har du en kund i Småland......

Paff, förvånad och vansinnigt glad vid samtal två. Eva, (min fd svägerska och mina barns kusiners mamma), vi har inte setts sen i somras i Grekland på Theos dop. Ja, det var väl inget kan den oinvigde tycka, nä förvisso icke. Men gången före det var nog sisodär 1998 eller nåt sånt. Så för ofta är det inte direkt, eller som man också kan säga "man sliter inte på varann". En superglad, gullig och lättsam tjej . Det var så gulligt och jag blir alldeles varm inombords. Tack snälla för alla fina ord.
Om vi alla gjorde slag i saken (som Eva) och direkt talade om för vår näste att han/hon gör ett bra jobb, är en trevlig prick osv. Då, ja då skulle många må mycket bättre.

Jag bugar och bockar, skuttar och småler och är glad helt enkelt.

Nu blir det en skål med hasselnötter framför burken och Mästarnas Mästare. Sedan väntar "växthuspornografiboken" med alla ideer och tips innan det är dags att paddla iväg i drömkajaken.





Dagens tecknade: Av Nina Hemmingsson. Tror ni anar min förkärlek för den något sjuka/burleska humorn. Köper böcker och klipper ut ur tidningar och bara njuter av när det behövs. Och faktum är att ofta finns det lite igenkänning i allt det tokiga, är nog därför man skrattar....


(Det kommer mera)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar