torsdag 19 juni 2014

En vecka går så fort

Elller hur ?

Ibland känns det knappt lönt att gå och lägga sig för man ska ju snart upp igen, så ibland gör man inte det heller.
Typ.

Och senaste veckan då.


Ja, det blev en sisodär femtio timmar i dalom där det studentfirades och intensivumgicks.

Kidsen och jag for sen hemåt och maken mot Gbg, jobb för föräldrarna och sommarlov för telingarna.

Baka så det stod härliga till i dagarna två.


Ledig onsdag och torsdag.
Eller, ledig å ledig.
Catcha upp hänna hemma med allt som behöver göras i ett hushåll.

Onsdag aftonen slog hon sig dock lös och ledig och gick på utomhusbio i den ljumma sommarnatten.
Chips, kaffe, surt vatten, fleecefilt, brassestol och Django Unchanged.
Myyysigt.

Sen har det rörts och rörts.
Krämernas Kräm.


Lemon Curd, eller i detta fall lemon/lime curd.
Älskar den krämen, passar till det mesta och är himla hållbar.


Curden och den för dagen också nytillverkade marängbottnen ska färdigställas i morgon.


För trots att det vankas jobb hela midsommarhelgen så ska vi såklart mumsa på en god jordgubbstårta.
Fattas bara annat.

Hur jag gör min curd ?

Så här.

Lemon Curd

125 gram smör
3 dl socker
3 st ägg
3-4 citroner

Tvätta citronerna och riv skalet samt pressa ur saften.
Skal och saft lägger du i en kastrull tillsammans med sockret.
Sätt på platta och värm upp sakta.
Knäck i äggen och rör om ordentligt.
Sjud sakta tills det tjocknar.
Blanda ned smöret klickvis.

Och ja, jag behåller skalet i curden.
Vet att många tycker/vill sila bort skalen men icke jag.
Känns ju lite mer på riktigt om man ser och känner nån liten skalbit ju.

Burka och förvara i kyl, håller minst ett par veckor.
Och
Det går ypperligt att dubbla receptet om du vill ge bort en burk också.

Nu ska hon häva in limpan i ugnen och lägga sista handen vid kvällsvarden.

Tjingelingen 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar