tisdag 2 november 2010

Hujedamej

Ett sånt kompakt mörker och dagarna blir bara kortare och kortare. Tröttheten slog till med buller och bång och snuvan kom som ett brev på posten.

Så typiskt när det är höstlov.

Men vi reder oss fint i alla fall och så länge det bara är lite host och snörvel så funkar det ändå.

Några negerbollar gör alltid susen, så William bakade några som vi fick snaska på så här i höstmörkret. Och genast blev vi lite piggare och om det var sockrets förtjänst eller inte ja se det berättar jag inte......
En mobiltelefon utan massa blingbling och extrafinesser men med bra skärm och svart text på vit (ljus) bakgrund söker vi efter med ljus och lykta.

De flesta mobiler kan man surfa med, ta kort med, lyssna på musik, och ja i stort sett allt. Men om man bara har behov av en enkel och bra modell med sms och ringfunktion och där som sagt skärpan och storlek på skärm är av betydelse, ja då får man leta.

Jag som är hyfsat seende har fullt skägg att kunna läsa vitt på svart och dessutom små bokstäver så fatta hur jobbigt eller faktiskt helt omöjligt det är för dottern.

Jakten på en ny mobil är nu i full gång och alla ev förslag på bra märken /modeller emottages tacksamt.

Nu väntar nya tant Amelia på mig så det blir over and out för nu.
Kramelikram på er alla ute i höstmörkret.

4 kommentarer:

  1. Hej Sussie, måste säga att det är nog fler som har liknande bekymmer. Jag söker efter en liknande mobil till min kära mamma (75+). Hon har problem med sina fingrar (heberdens knutor) och behöver en mobil som hon inte tappar (gärna något lite kletigt eller taggigt)som är greppvänligt, som har stora knappar (att bara peka på skärmen kommer inte att funka) och som är tydlig och lätt att läsa (har använt förstoringsglas tidigare att läsa tidningen med). Hon behöver inte ljus bakgrund dock. Tänker att det måste vara många som är i samma sits som min mamma, som verkligen vill hänga med och kunna smsa till barnbarn etc och där datorn känns som ett oöverstigligt fundament, men där en mobil kan kännas rätt just nu. Hoppas du får många svar på denna fråga:) Åsa

    SvaraRadera
  2. http://www.doro.com/global/businessunit/dorocare/productlist?c=11900

    Doro har några enkla alternativ (ej mainstream alltså), med STORA displayer.

    SvaraRadera
  3. Jag skickar ner min Samsung med tokstora bokstäver:... Säg bara till! kram kram

    SvaraRadera
  4. Tackar, tackar.
    Doro och Samsung (110 nåt?) verkar vara dom modellerna på marknaden med bäst läsbarhet. Samsungen är också greppvänlig.

    Ja, konstigt att det inte finns fler att välja mellan. Borde vara en stor målgrupp kan man tycka. Men kanske inte så "hippa" att det läggs nåt krut på vare sig marknadsföring eller annat. Man får leka detektiv för att finna nåt bra.

    En ungdom vill ju också ha nåt som är lite snyggt/coolt och inte bara praktiskt. Ja det gäller väl oss alla oavsett ålder egentligen.

    SvaraRadera