måndag 29 november 2010

Mer Deg

Modell pepparkaks.

Nu är den slut, så det blir till att göra en ny.
Har ett superbra recept som jag bara måste dela med mig av. Den är inte bara god utan även oerhört lättbakt, går att baka hur tunna kakor som helst också behövs i princip inget mjöl på bakbordet.
Testa. Du blir inte besviken.

Julpepparkakor

150g smör
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl vispgädde
2 1/2 tsk kryddnejlika
2 1/2 tsk kanel
2 1/2 tsk ingefära
1 3/4 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl

Smält smöret, häll på grädde, sirap och de båda sockersorterna och koka upp.
Ta kastrullen från värmen och blanda nu ner mjölet och kryddorna samt bikarbonaten.
Degen blir lite lös, fullt normalt.
Låt vila över natten.
Så, bara att baka.

Lycka till

Gott till är ju såklart julmust som för övrigt fyller 100 år i år. Själv föredrar jag kaffe, då must är lite sött i min smak........ :-)
Snön fortsätter falla här i södern och med blåstens hjälp driver det på bra. Snöar liksom inte uppifrån utan mer från sidan. Börjar få fina biceps nu efter allt skottande. Skottning, ja det är en träningsmetod lika bra som nån an.
Nu ut och skotta fram bilen (igen) för att köra sonen på scoutmöte.

Ha en skön vecka.
Tjingeling och kramelikram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar