söndag 28 april 2013

Burkad Pulla

Eller beer-can-chicken som den också kallas.
Blir så saftigt och gott så och enkelt är det med.
 
Så här gör du.
 
 
Du tager en färsk kyckling

 
Kryddar rikligt runt om och litegranna inuti.
 



Jag använde mig mest av jerkblandningen och lite mindre av chilin.
 


Så tar du en öl, gärna spendrups :-), dricker upp hälften.
 

 
Så pillar du ner lite timjan i burken och nån sked valfri krydda.
 


 
Så ska burken in i pullan, se bild.


 
Allt ställes nu på den förberedda och fint glödande grillen.
Stäng locket och låt pullan grillas indirekt i ca en timme eller till en innertemperatur av 85 grader.
 

 
Gott om tid alltså att göra tillbehören som sallad, sås och vad man nu vill ha.

 
Och, voila.
Done.


 
Bara att tranchera och börja mumsa.
 
Gottgottigottgott.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar