torsdag 13 juni 2013

En ledig dag

Och vad gör jag, jo
BAKAR
Apelsinsnitt, jordgubbsgrottor och chokladkrämsfyllda flarn.
 

 
Apelsinsnitten är buslätta och busgoda trots att dom ser giftiga ut.
 
Man tager mandelmassa och arbetar in syltade apelsinskal samt apelsinsmak och lite röd färg däri.
Rullar ut till längder som lägges på en bit utkavlad mördeg som du sedan virar in "mandelmassekorven"i.
Bakar av i 220 grader ca 15 min.
Penslas därefter upprepade gånger med uppkokt marmelad av apelsintyp som du duttat i ett par droppar röd karamellfärg i.
 
 
Efter sista stryket strös det grönfärgad flagad mandel över.

 
Kubbas upp i snittar först när den är riktigt kall.
 
Gottgottigottgott
 
Nu ska vi på student.
 
Kramelikram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar