torsdag 18 september 2014

Strålande tider, härliga tider

Äppeltider

Det har kokats mos och bakats kakor.

Gjorde bland annat en helt glutenfri variant som blev riktigt god.


Den glutenfria ÄPPELKAKAN gjorde jag såhär;

Skalade och klyftade 6 stora äpplen som jag lade i en smord pajform.
Rörde sedan ihop 1 stort ägg med 1 dl strösocker, därefter blandade jag ned 1 dl kokos, 1/2 dl majsmjöl (du kan såklart ta vete om du vill), 1/2 tsk bakpulver och sist 60 gram smält smör.
Vill du så doftar du över lite kanel över de goa äppelklyftorna.


Så är det dags att breda smeten över alltihopa.


Skjuts in i ugnen på ca 180 grader i ca trettio minuter, eller till äpplena blir mjuka och täcket fått lite färg.

Klart.
Och gott till visade det sig vara med en klick glass.
Kan man tänka sig.


Fönstertittarhunden.
Bångstyrig som få.
Vägrar gå runt huset och komma in genom ytterdörren - nä han tycker matte ska öppna altandörren så han slipper omaket att ta sig runt.
Och eftersom jag är en så lydig matte så . . . . 


Finfin kvällspromewalk runt vårt vackra slott i ett lika vackert väder.

Nu doftar det, det doftar höst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar