söndag 6 januari 2013

Lördagsaftonen

Skulle bli kalkon till trettondagsmiddag, vilket vi har nästan varje år till trettonhelgen.
Det innebär att matlagningen måste starta tidigt på dagen om den fem kilo tunga fågeln ska hinna bli klar till middagen.

 
Är lite pyssel, men det gör inget då det bara görs en gång om året åsså blir det ju så himla gott.
 
Ett halvt kilo örtsmör ska stoppas in under skinnet och masseras in i pippin.
Citron, clementin plommon och fikon skall stippas inuti.
Sen avslutas det hela med att ringla över en god olivolja samt salta och peppra.
Verkar den bli torr under tiden i ugnen så brukar jag ta ut den i halvtid och klä in den i bacon.
 
 
Gjorde "korv" av stuffingen i år, som jag rullade in i plastfolie och sjöd i panna i stället för att ha i fågeln.
Sedan skar jag den i skivor och serverade bredvid tillsammans med rådkålen, helstekta äppelhalvor och baconlindade dadlar.
 
 
Och gott blev det.
 
 
Efter maten spelades det spel kvällen lång.
"Med andra ord"
Kanonkul
(Trots att vi, sonen och jag, inte vann. Vi kom på andra plats)

 
Det var i går det.
 
I dag har vi inte gjort så mycket ännu, och det kommer inte bli nåt större heller då Micke far till Odense i eftermiddag för att vara på varv i några veckor.
Men den dagliga promenaden, i ett tyvärr ruskigt tråkigt gråväder, har vi i alla fall klarat av.
 
Nu, kanske en stunds resesurfande.
 
Tjingeling.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar