torsdag 17 januari 2013

Middagstips

En god fiskrätt är aldrig fel och denna lax är riktigt mumsich och går att minska eller öka samt lägga till och dra ifrån ingredienser efter behag.
 
Så här gör jag.

 
Lägg rikligt med färsk spenat i en ugnsfast form, salta peppra och vänd om.
Lägg laxen ovanpå och vill du så lägger du samtidigt i några halverade coctailtomater runtom.

 
Jo, det var så sant.
En rejäl klick smör ska såklart ligga under spenaten.

 
Så gör du en sås på lika delar creme fraiche och grädde.
Kryddar efter behag med persillade, paprikapulver, basilika, vitlök, salt och peppar.
Och såklart kan du ta vilka kryddor du vill, men örter är bra gott alltså.

 
Lite ost i såsen blir extra gott, tänk då bara på saltet då osten har ganska hög sälta i sig.
 
 
Så slår du hela härligheten över fisk och spenat och skjuts in i ugnen.

 
Som du sen tidigare satt på 180 - 200 grader.
I ca

 
Plus minus några minuter, du får känna.

 
Så, då ska det vara klart för servering.
Tillbehör?
Ja, pasta är ju alltid gott.

 
Smaklig spis.
 
 
Våra vänner småfåglarna

 
Dom fick en liten buffé bestående av
Jordnötter
Talgbollar
Havre
Hirs
&
Solrosfrön
Mumsich för små fjäderfän.

3 kommentarer:

  1. å vi fick ris till middag idag :-(

    SvaraRadera
  2. Ser smarrigt ut!!!

    SvaraRadera
  3. Oj vad gott det ser ut, det blir till att leta fram firren i frysen.

    SvaraRadera