onsdag 20 februari 2013

Köttfärs

Vad gjorde man utan den!!!!

Går att variera i det (snudd på) oändliga.
En stöttepelare i menyplaneringen, för när man inte kommer på vad man ska laga tar man fram ett paket köttfärs och vips blir det en måltid..

I dag blev mitt köttfärspaket till en viltkryddad fylld köttfärslimpa.

Gjorde ungefär sisåhär.
 
 
Först blandade jag min nötfärs (obs ej häst) med ägg och diverse kryddor som tex enbär, timjan, rosmarin, peppar och salt.
 
Sen plattades den ut till en rektangel på ett bakplåtspapper.

 
Bacon lades nu i täta rader över köttfärsrektangeln.

 
Så rullades hela alltet, likt en rulltårta, med papperets hjälp ihop till en "spänd" rulle.


 
Där satt den.


 
Placerades i en smörad form med skarven nedåt och skjutsades in i en 200 grader varm ugn i ca trettio - fyrtio minuter.
Öste ett par gånger under tillagningen.
 
Under tiden skalades pära, morötter, lagade såsen och ja, helt enkelt färdigställde tillbehören.


Nu närmar det sig.

 
Supper.

 
Viltkryddad & baconfylld köttfärslimpa med kokt potatis, kantarellsås och smörslungade morotsslantar.
 
Dagens Middag.
 
Adios & Kramelikram
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar