Så får det bli och så blev det också.
Varsågod, receptet om nån vill testa, detta räcker till en 8 - 10 portioner.
Lagar alltid stora satser av soppor och grytor, kalas att ha på lut i frysen.
500 g köttfärs
1 purjolök
400 - 500 g strimlad vitkål
3 msk senap
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
2.5 liter vatten
4 buljongtärningar
3 msk soya
salt
svartpeppar
persilja
smör till att steka i
Snitta skölj och strimla purjon, finstrimla vitkålen.
Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta och stek färsen däri, se till att den "grynar" sig jämnt.
Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningarna. och låt koka fem minuter.
Lägg därefter i purjo och vitkål och låt koka ca 8-10 minuter.
Smaka av med soya, salt och peppar.
Klipp över persilja och servera.
Nu ska det bli gott med en skål varm soppa. Dyngsur och droppblöt efter cykelturen hem i ösregn och blåst. Ruggigt var ordet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar