fredag 6 december 2013

En vanlig dag i mitt liv

Kan se ut så här.
 
Man går upp efter en ganska sömnlös natt eftersom vinden tjutit och piskat utanför fönstret.
Låg bara och väntade på det stora braket som aldrig kom, slumrade lite däremmelan och dom stunderna som var sovandes så hemsöktes jag av hemska drömmar (magdrömmar som dotra sa).
 
Upp och hoppa, dricka kaffe, vinka hejdå till sonen som far till skolan.
Dra ut hundungarna på en tvångspromenad i det fortsatt blåsiga vädret och tack och lov har vi klarat oss från både strömavbrott som trasig egendom.
 
Hem och färga håret, få massage, koka lakritskola, sätta en pepparkaksdeg och förbereda middagen som ska bli ugnsbakad lax med en krämig risotto.
 
Så.
 
Maken får bege sig, .... till Singapore.
 
Hastigt och lustigt (nu är det inte så jefla lustigt, utan det är bara ett uttryck) ska han nu fara ut till en båt som befinner sig där och lite halvbråttom är det också att komma iväg för annars riskerar båten att ha seglat innan han kommer fram.
 
Och vanan trogen må det vara lite trubbel på vägen också, för det gamla ovädret ställer till det lite med resan samt att passet visar sig ha för kort "hållbarhet" för att godkännas av immigration där ute i asienland.
Men allt skola lösa sig, tror vi, och han ska få sig ett nytt pass på flygplatsen.
 
Ja, och där är vi nu.
 
Ska strax köra ut honom till flyget men innan dess åker laxen in i frysen igen då den är på tok för stor för tre pers, reviderade middagsplaner också med andra ord.
Vi gör tacos ungdomarna och jag å gladast är nog junior.
 
Fredagsmyset flög all världens väg, men det kommer fler fredagar så vi rätar på ryggarna tar oss i kragen och lufsar vidare.
 
Säga vad man vill, men förutsägbara är åtminstone inte dagarna här på Grönalund.
 
Tjingeling och trevlig fredag på er alla ni som kikat in.
 
 
 
Nu ska jag ut och slira i snön och blåsten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar