måndag 16 december 2013

Upplopp

På årets julbak.
Vörtbröd, sivlimpa, kanelkaka, saffransskorpor samt en knäckedeg är gjorda, så i morgon ska bara knäckebrödet kavlas och gräddas sen blir det julemat för hela slanten.

Julbordet 2013 kommer att innehålla
Inlagd sill, senapssill, löksill, tomatströmming, ättiksströmming, vitlöksströmming, sillsallad, jansson, gravad lax, varmrökt lax, kallrökt lax, köttbullar, prinskorv, sylta, pastej, medvurstar samt gustavskorv, julskinka, revbenspjäll, ostar, sivlimpa, vört, knäcke, rödkål, brunkål, mimosasallad, apelsin & fänkålssallad, hovmästarsås, rödlöksmarmelad, ägghalvor, dillmajonäs, svampomelette.

Nu ska det bara lagas också, fast allt blir inte hemlagat, nä korvar och ostar samt lax pastej och sylta hoppar jag att göra själv i år, men resten  så  . . . . .

Ooops, bäst att sätta fart alltså.

Jäklars så kul det är, älskar att ha mycket att göra och laga och baka och fixa och dona.

(Å maken han for till Holland för att hämta hem genevern till sillen, ja lite maritimt jobb ska han utföra också.)

Kramelikram och tjingelingen på er kära allehopa .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar