torsdag 6 februari 2014

Trots allt

Är det faktiskt ganska vackert.
Grått och dimmigt, men ändå livfullt och dramatiskt.




Sagolikt och trolskt.





Men,skulle inte sitta helt fel med lite sol.


Och betänk gott folk.
Om cirkus tre månader är vi där igen.
Våren.
Kolla in bara, samma träd olika årstider.
Liljekonvaljer.
Underbart.


Att tillverka saker som går att äta är ett stort intresse, (ja faktiskt snudd på kall), hos mig.
Under rådande ryggomständigheter är det också ett av mina intressen som jag ändå kan utöva med kass kropp..
Frysrensning av bär i dag som det blev några burkar och flaskor av.
Det gjordes drottningsylt, rabarbermarmelad, rabarberchutney samt en mumsig blandsaft.


Chutneyn är hur god som helst och kan användas till i princip allt.
Dessutom är det en finfin gåbortspresent.
Så folks, har du lite rabarber i frysen så testa vetja.
Busenkel.
Så här går det till.

Rabarberchutney
500 gram rabarberbitar
150 gram russin, valfri färg
1 1/2 dl äppelcidervinäger
3 dl råsocker
2 msk riven färsk ingefära, 
2 msk Colemans senapspulver
1 tsk salt
1-2 krm cayennepeppar
om du vill några torkade chiliflingor

Blanda alltihop i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10-15 min
Rör om och öka värmen något, låt koka under omrörning i ytterligare ca fem minuter tills den blir lite sådär chutneyaktig.
Done.
Burka och förvara svalt.



Åsså avslutades dan med en torsdagsdrink som i kväll bestod av spenat, avokado, kiwi, lime, hallon och en skvätt vatten.
Kördes i blendern till drickbar konsistens, sörplades på under utstötande av åå ooo mmm -ljud av välbehag, kalasgod alltså.

En riktig piggelinare som behövs dessa dagar.
Sömn behövs också.
Så.
God natt Tjingeling och Kramelikram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar