torsdag 13 februari 2014

Tips önskas

Slår mig att det inte är sådär förfärligt lång tid kvar innan vi ska ut och resa, slår mig också att vi inte har nånstans att bo - ännu.
Nu är ju inte det nåt problem, nej ingalunda, boenden finns det så det räcker och blir över.
Men, nu blir det faktiskt ett litet problem för undertecknad.
Jag lider nämligen av beslutsångeståkomman.
Är världssämst på att välja och kan bara inte hugga första bästa utan måste leta runt och söka och söka, för tänk om det där perfekta billiga lyxiga underbara boendet lurar runt hörnet och bara väntar på att upptäckas och bokas av moi.
Fatta då att det känns aningens traumatiskt när hon surfar runt och inser att det finns tusentals boenden att välja och vraka bland.
Nuförtiden kan jag väl iofs ganska direkt stryka typ vandrarhem, hostels inns, motels och den typen då en med åldern bara blir bekvämare och bekvämare.
Vägrar delad dusch/toa och vill ej heller bo sådär toklångt bort från resemålets centrum.

Så har det dock inte alltid varit.

Har "bott" i det mesta från misär till lyx.
Tält, sopsäck (jamen, under festivalåren reste man lätt), stugor av skiftande kvalitet både med och utan ström och med fukt och mögel i väggar och odjur krypande längs golven.
Motel och inns där man legat och "sovit" fullt på klädd med ett öga öppet beredd på att brottslingar med dragna vapen ska komma in och robba en och där man absolut inte vill veta vem som sovit i sängen och vad som gjorts där och där det finns ett eget liv i heltäckningsmattan som är så full i fukt att det sipprar vatten mellan tårna när man sätter ned foten.
Hårda sängar, mjuka sängar, inga sängar.
Källarvåningar med gallerfönster där det utanför nämnda fönster fanns en mindre hög av använda kondomer och flera trashbins bredvid.
Vanliga toaletter, franska toaletter inga toaletter.
Sen har det såklart varit ett otal helt vanliga boenden av medelstandard samt ett och annat lite lyxigare ställe.

Nu drar det alltså ihop och det börjar bli dags att se om sitt hus
Så . . . . . . . . 
Nu undrar jag om det finns någon vänlig själ som har nåt tips på bra = rent, fräscht, hyfsat centralt och för en överkomlig peng, boende på följande ställen.

Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco och New York.


Skulle glädja mig enormt och dessutom spara en förfärlig massa tid.

Tackar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar