torsdag 7 mars 2013

Barley Water

Citrus, himmelskt gott och nåt jag, jämte vitlök, alltid har hemma i en eller annan form.

I aiolin, i drinken, putsa fönster, mjuka upp hårda nariga armbågar, bleka håret, städa micron, till fisken, i kakan, till disken, i..... ja man kan använda citron/lime i och till snart sett allt.
 
Dricka den kan man på många olika sett som till exempel en god och läskande Gin Fizz.
 
Eller varför inte det något snällare alternativet.
 
Kungadricka eller som det egentligen heter Barley Water.
 

Ser väl inte mycket ut för världen, men jag lovar.
Det smakar ljuvligt
passar perfekt att dricka som den är, eller med massa is eller varm med en aning honung.
Håller i kyl en 4-5 dagar.


Barley Water

1 dl korngryn
2.2 l vatten
4 citroner, skal och saft
1.5 dl socker ( jag brukar ta råsocker)

Koka korngrynen och vatten i 30 minuter.
Tvätta citronerna mycket noga i varmt vatten.
Skala det gula av citronerna och lägg i en bunke tillsammans med sockret.
Häll över korngrynsvattnet.
Ställ i kylen över natten.
 
Dag två:
Sila bort korngryn och citronskal.
Pressa citronerna och blanda ned i avkoket.
Done.
Buteljera och njut.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar