Kvällens sommarpratare i lurarna under vår sköna promenad.
Riktigt bra, det var historieätare, vildsvin och kravaller huller om buller.
Rekommenderas.
Nog rinner snålvattnet till alltid.
Får nog ta och baka den endera dagen tror jag.
Rapporterar såklart om den blev god, jättegod, eller underbar.
Och hinner du före så please låt mig veta vad du tyckte.
Hänna ä dä.
Knäckig kladdkaka
En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.
Receptet gäller för 8 bitar
Ingredienser
Chokladsmet:
- 50 g Smör
- 1 st ägg
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 msk kakao
- 1 dl vetemjöl
- 1⁄2 dl sirap
Knäcksmet:
- 100 g Smör
- 1 dl strösocker
- 1⁄2 dl sirap
- 1⁄2 dl vispgrädde
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till,
Jag gillade också Erik Haag!
SvaraRaderaKakan är jättesmarrig. Jag har ätit den :-)
SvaraRaderaKram
Eva K