onsdag 28 augusti 2013

Erik Haag

Kvällens sommarpratare i lurarna under vår sköna promenad.
Riktigt bra, det var historieätare, vildsvin och kravaller huller om buller.
Rekommenderas.

På en mjölkkartong nära mig kunde jag i dag läsa detta recept.
Nog rinner snålvattnet till alltid.
Får nog ta och baka den endera dagen tror jag.

Rapporterar såklart om den blev god, jättegod, eller underbar.

Och hinner du före så please låt mig veta vad du tyckte.

Hänna ä dä.
 

Knäckig kladdkaka

En smarrig kladdkaka med ett ljuvligt täcke av knäck som vann Kladdkakeracet 2012. Otroligt god, gärna med en klick grädde eller vaniljglass.
Receptet gäller för 8 bitar

Ingredienser

Chokladsmet:

  • 50 g Smör
  • 1 st ägg
  • 1 12 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 dl sirap

Knäcksmet:

  • 100 g Smör
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl sirap
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till,


 

2 kommentarer:

  1. Kakan är jättesmarrig. Jag har ätit den :-)
    Kram
    Eva K

    SvaraRadera