söndag 25 augusti 2013

Måndag är kockens söndag

!!!!!!!??????
Ja, så sades det dåförtiden, när jag var aktiv till sjöss.
Det grundade sig på att man ofta, om man låg i sjön, hade haft en lördag bestående av en lunch innehållande antingen sill med tillbehör eller en råbiff också med klassiska tillbehör samt en köttig middag, typ biff, file' osv.
Förrätter var nästan regel både lördag och söndag. 
Och på söndagen vankades det ägg och bacon till frukost. 
Det var min själ heligt och gick icke att rucka på.
Korv och mos till  lunch - en typisk söndagslunch......
Sen, efter lite vila.....
då rackarns vankades det käk så det stod  härliga till.
Förrätter av skilda slag och stora saftiga stekar med gräddiga såser, legymer och potäter och GLASS.
En söndag utan glass = otänkbart.

Eftersom jag jobbat hela helgen har middagarna varit lite enkla och fattiga. 
Men i dag både hann jag och för den delen också orkade, ta itu med middagsfrågan.

På grönalund vankades det således i dag pasta med ugnstekta hemodlade tomater och en massa olika tillbehör + ett par glas tinto. 

Glassen glömde vi såklart inte, i stora lass som brukligt  :-)


Hemkört är godast.


Kram Kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar