Gårdagens dessert, hur god som helst och lätt att göra.
Finns kvar så vi kan få varsin bit i dag också, mums.
Jordgubbscheesecake
Botten:
15 st digestivekex
100 g smör
Fyllning
3 1/2 dl creme fraicke
1/2 dl färskost typ philadelphia
1 dl gelesocker
1-2 tsk vaniljpulver
Topp
1/2 - 1 liter jordgubbar
4 dl jordgubbsaft, något utspädd
Sen väljer du om du vill använda gelesocker eller gelatin.
Gelesocker ca 2 dl
Gelatin 7 ark
Krossa kexen , smält smöret och blanda ihop. Tryck ut smulblandningen i en springform. Grädda av den i 200 grader i ca 5 minuter.
Koka upp creme fraichen, smält ner osten och tillsätt gelesockret och låt koka i ca 1/2 minut. Blanda i resten av creme fraichen och vaniljpulvret. Lägg fyllningen i det något avsvalnade skalet, ställ i kyl och låt stelna.
Blanda saft och gör gelén, antingen med gelésockret eller med de uppblötta gelatinbladen.
Lägg bären, halvera stora bär, på fyllningen. Bred sedan över gelén och låt stanna innan du serverar.
Spritsa en liten gräddklick på och servera med ännu mer jordgubbar på sidan om.
Enjoy och fortsatt god helg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar