fredag 10 februari 2012

Inte utan att man blir lite mallig

Så här såg det ut i lilla butiken i morse klockan 06.10.
Nybakt och tokgott.
Och jag, tänka sig, har haft ynnesten att få vara delaktig.
Detta som syns på bild är högkvalitativt, handarbetat, stenugnsbakat äkta surdegsbröd utan ett endaste uns jäst.
(Jo förresten, några frallsorter på nedersta raden är jästbakade)


Jag blir varm i hjärtat och ett lyckorus bubblar runt i kroppen när jag ser sådant fint hantverk.
Och lika ledsen blir jag över att det inte uppskattas till fullo utan att kvantitet framför kvalitet många gånger får råda.
Hur som helst, trötthet, seghet och allmänna kringkringkänslor är som bortblåsta när man ser resultatet.

För visst är det vackert gott folk.

Glöm nu inte, för guds skull, att gynna din lokala bagare.

Kramelikram och god fredagskväll på er kära allehopa.
På grönalund vankas det i kväll hembakt pizza med salami och gorgonzola.
Man må unna sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar