Är nog snudd på det mysigaste uppvaknandet som finns - ett svagt radiosorlande och kaffedoft som kittlar smaklökarna.
Men, nu är det bara jag vaken så det blir att masa sig upp och ur värmen och fixa söndagsmysfrukosten själv.
Efter frukost, kaffedrickning, massa läsning och wordfeudning börjar dom så sakta droppa in för frukost - ungdomarna.
Hundarna, ja dom får jag bära upp ur sängen när det är dags för bäddning.
Sicka killar va.......
Tips och bingopromenad i nära nog perfekt väder, vindstilla och nollgradigt.
Underbart, och som för att liksom toppa promenaden så började det snöa på hemvägen. Såna där stor fina lovikkaflingor singlade ned och ja ni vet - så förtvivlat vackert,
Hemma och lite mer söndagsmys och fria aktiviteter samt matlagning.
Lasagna blev det idag och till efterrätt en mumsig äppelkaka med vaniljglass.
Nu, efter en något sval dusch (junior hade tagit sig ett bad och han snålade inte med varmvattnet om man säger så. Den ömme modern hon snabb och hutterduschade således.), väntar en stunds soffläge och tv tittning.
Tänkte se Henrik Dorsin och hans version av The Office.
Älskade det brittiska originalet och hoppas mycket på kvällens program då jag verkligen tokgillar Dorsin.
Äppelkaka
pajdeg:
125 g | smör eller margarin |
---|---|
3,5 dl | vetemjöl |
0,5 dl | florsocker |
1 st | ägg |
fyllning:
4 st | äpplen |
---|---|
250 g | mandelmassa |
3 st | hela ägg |
1 dl | mjölk |
3 msk | farinsocker |
Tillagning
Ugn: 225 grader
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till
pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22
centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen
i kylskåp i 20-30 minuter.
2. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med
äggen och mjölken.
3. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö
över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera
gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Kramelikram på er kära allehopa.
Ny underbar vecka, med nya utmaningar och möjligheter väntar.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till
pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22
centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen
i kylskåp i 20-30 minuter.
2. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med
äggen och mjölken.
3. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö
över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera
gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Kramelikram på er kära allehopa.
Ny underbar vecka, med nya utmaningar och möjligheter väntar.
Hej Susanne!
SvaraRaderaVilket sammanträffande då vi också ätit äpple paj med vaniljsås idag:-)
Ses imorgon:-)
Kram Helena