lördag 18 maj 2013

Var och en ska göra det den är bra på

Micke, han springer Göteborgsvarvet.
 
Och jag, ja jag hasar sakta runt i trädgården.
Planterar ätbara saker och sköter om tomaterna.
Sätter deg och grillar kött.
Och över oss alla skiner solen.
En god kväll önskar jag er alla.
 
Kramelikram.
 
 
Att långrilla är melodin.
Maten sköter sig självt och under tiden kan man joppa.
 
 
Samma sak med brödet.
Långjäsning.
Gjorde fördegen i går kväll och satte i kylen.
Ut i morse och tillsätta med mjöl och vätska.
Stoppa i låda.

 
Jäsa, jäsa, många timmar.
Tippa sen ut på bakbordet.

 
Inte ens knåda ska man.
Bara dela och vrid till nåt baguettliknande.

 
Lägg på på plåt och låt jäsa.

 
Sen ska det gräddas.
 
Men där är jag inte ännu.
 
Tjingelingen.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar