lördag 25 maj 2013

Båtar och mat

Hamnens dag i dag.
Tog oss en tur ned för att spana in lite olika båtar.
Tyvärr kunde vi inte medverka med vår pärla i år, men nästa så.
Watch out folks, då kommer Sydfart ;-)
 
 
Fanns en hel del att beskåda, från gammalt till nytt.
 

 
Små och stora
 

 
Och militärt.

 
Sen fick vi eftermiddagskaffe hos Stefan och Malin och där vankades det förutom själva javat, bullar.
Stora bullar.

 
Och till kvällsvard blir det italieninspirerat.
 
Rostade paprikor inlagda i en god lag.
 
 
Dela och kärna ur paprikor, lägg iform och skjuts in iugnen på högsta värmen med grilleffekten på.
 
 
Låt stå tills dom ser ohälsosamt svarta och bubbliga ut.

 
Ut med dom och svep om en fuktig kökshandduk, låt svalna.

 
Pilla loss skinnet.

 
Strimla och lägg på fat.

 
Nu slår du över en lag bestående av en god olivolja (för äcklig blir inte bra), saften av en lime, en eller ett par fint skivade vitlökar, nymald svartpeppar och flingsalt.
Låt stå svalt en stund, typ en eller ett par timmar, innan du börjar mumsa.


Och förutom tillbehöret, paprikorna, vankas det polentasnittar och riccota/spenatfyllda cannelonis samt sotad lax till middag.
 
Goder afton och kramelikram på er kära allehopa.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar