tisdag 28 oktober 2014

Santa Maria

Där fick hon så hon teg och trilla omkull.

Jeflarsanamma vilken käftsmäll det var dådå.

Feber, halsont, öronvärk, snuva, hosta, nästäppa, andningsproblem, pip och svid i luftrören, onda bihålor och värk i kroppen - ja name it och hon hade det.

Och fatta vad jobbigt att få förkylningsblåsor på läpparna så man ser ut som en jäla Hollywoodfru med anktrut - det är då, och endast då, hon är glad att hon är för svag att vistas ute bland folk.

Jajamensann det var en sån där EXTRA ALLT DE LUXE förkylning.

Var typ tjugofem år sedan hon var så in i helfvetes förkylningssjuk - så nu ser hon fram emot tjugofem friska år, för nån rättvisa i bacillfördelningslotteriet måste det ändå vara kan man tycka.

Så vaknade hon i morse och kunde andas och var hyfsat utvilad då hostan inte pågått hela natten, krafsar sig upp ur kojen och får i sig ett glas vatten eftersom hon sover med öppen mun då snuvet liksom stelnar  och täpper till andningsvägarna* och känner sig, nja inte direkt pigg, men det påminner.

Underbart, lite av ett hallelujamoment.

Hon överlevde.

Kaffet smakar och solen skiner.

Traskar ut med mina bästisar på en långsam och stärkande långpromenad i solen och bara njuter.

Nu ser hon fram emot ett snabbt tillfrisknande, för sjuk är inte det minsta kul att vara.



Krafsade ur en av gårdens pumpor i dag och gjorde en Hallowenlykta som ska sprida lite ljus i höstmörkret, för huvva så snabbt mörkt det blev nu då då vi ställt om klockorna.



Godistrollet varnar.


Brukar aldrig använda ordet "äckligt" om något som skall ätas, i min värld säger vi "mindre gott" om man inte tycker om något.
Men vete hunnan om jag inte är nödd och tvungen att använda det första, för  det var INTE  mindre gott, det var vedervärdigt - äc.......
Ni är varnade.

Åhh, vad skönt att vara på banan igen.

Kramelikram på er.


1 kommentar: