tisdag 17 maj 2011

Snabbt, lätt och gott

En perfekt dessert.

Soppdag med nybakt barkbröd (nä, inget bark i ser bara ut så) och på det blir det dessert som jag brukar ha efter soppmiddag.


Klyfta, skala och kärna ur några äpplen som du lägger i en ugnsform. Strö över lite honung eller råsocker och kanske lite kanel, vill du parta till det så skvätta över ett par msk sprit av nån sort (calvados, konjak,whiskey).
Skjuts in i ugnen på en 200 grader i femton minuter en kvart.....Känn, du väljer hur mycket spänst du vill ha i frukten.
Ta sen ut och låt svalna en aningens innan det är dags att skeda upp i portionsskålar.
Varva nu äpplena med musli, eller för den delen rostad havregryn/sockerblandning funkar också, avsluta det hela med en god vaniljyoghurt eller glass och kanske några rostade nötter på toppen.


 
Gottigottgott och faktiskt inte sådär förfärligt onyttigt heller.


Annars har det varit en dag med spridda skurar och mer moln än sol. Tekniken har funkat hyfsat (minus digitalboxen) och lamporna hänger i taket.

Vore det inte för tanden jag bet av en halva av i dag så....

Där rök min weekendresa.

Men vad är väl en bal på slottet,
Jo, alldeles underbar.

Men so what, positiv thinking gäller.
Mitt växthus är kanoners att fira semester i, så det så.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar