torsdag 24 mars 2011

Dinkel

Tar jag i mina våfflor i stället för vetemjöl.
Dinlelmjölet är ju lite nyttigare än vetet och som läget är så får det bli nyttiga våfflor i år.
Det är ju trots allt våffeldagen och jag vare sig vill eller tänker avstå våfflor bara för att jag slutat röka och på det fått lite extra att hasa runt på.
Kanske ett extra varv på slingan, eller inte!?
Det ska va gött och leva......


Äggvåfflor med dinkel

75 g smör
2 dl dinkelmjöl, siktat
2 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjölsorterna, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet.
Ta nu i resten av mjölken och knäck i ett ägg i taget.
Avsluta med det smälta smöret och rör ihop till en jämn smet.
Nu är det bara att grädda massa smaskiga våfflor, kanske du behöver ge laggen lite smör till första våfflan men sen ska det inte behövas mer fett.

Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar