En lättbakad och jättegod men kanske inte fullt så nyttig
LIMPA
5 dl ljummet vatten
1 pkt jäst
3 dl farinsocker
1 stort ägg
1/2 tsk salt
ca 1 kg rågsikt
Smula jästen och lös upp i det ljumna vattnet. Tillsätt socker, ägg och salt. Blanda ihop och ta nu i mjölet.
Arbeta till en fin och smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Forma till 2 limpor och lägg i avlånga smorda formar. Så ska dom jäsa en stund igen, 30 minuter.
Nagga. och grädda i 175 grader ca 40 minuter.
Vill du så kan du pensla limporna nygräddade med en blandning av sirap och vatten.
Så, det var det hela. Bara att skiva upp och börja mumsa.
Tänk det här brödet bakade jag när barnen var små, fick det då av en av våra grannar! Jättegott!
SvaraRaderaKram
Eva
Ja visst är det barnsligt gott, speciellt med lite god medvurst på och ett glas kall mjölk till. Ungarna älskar det.
SvaraRaderaHa det gott. Kram.