onsdag 6 april 2011

Lördag i London

Bussrundtur stod på vårt lördagsschema.
Så vi traskade återigen till Victoria och hittade vår Hop On - Hop Off buss och hoppade på densamme.
Vi for genom en stor del av London och såg en himla massa allt från Westminster Abbey och Towern till huset där Herrskap och tjänstefolk spelades in och lägenheten som Jimi Hendrix bodde i under sin London period.

Vi hoppade av bussen nere vid floden och gick sen via Trafalgar upp mot Piccadilly där det i krokarna finns en restaurang, Rainforest cafe, som vi tänkte luncha på.
Passerade premiärministerns David Camerons välbevakade residens, en, som det såg ut, något sliten vakt på häst samt Jack Sparrow......

Efter att vi ätit vår välförtjänta lunch, med glass till efterrätt så beslöt vi oss för att dra oss mot Oxford och Carnaby Street.


William och jag gick till Hamleys och köpte en Harry Potter trollstav. Letade sen rätt på resten av ligan (papporna) och fann dom på en, jäpp, pub.


Mera walking.
Nu ska det promeneras mot Buckingham Palace via en vacker park med destination Hard Rock Cafe där vi hade tänkt oss äta middag.
I parken fanns det inte bara en massa grönska utan även vackra fåglar som simmade i dammarna.
Vad den här kompisen heter har jag glömt, trots att Micke berättade för mig. Håller fortfarande på att lära mig fåglar så det är inte sådär klockrent för mig att komma ihåg nyheter. Men visst är han snygg.


Framme vid slottet hålls det på att förberedas inför det stundande bröllopet mellan prins William och Kate. Såg ut som inför värsta konserten med kravallstaket och åskådarplatser ståendes på sidorna om de förgyllda grindarna.
Slottet var mycket imponerande så nästa besök tror jag nog det får bli ett besök även på insidan.




Framme vid Hard Rock Cafe och nu är vi ganska så hungriga och törstiga, köa, köa, köa. Kom fram till hovmästaren bara för att få höra att det var två - två och en halv timmes väntan på ett bord.......
Jaha, det var det det. Såå länge väntar vi icke.
Det får bli en pubmeny tvärs över gatan.
Och det blev det.


Efter maten blev det till att traska hem för lite vila och samla krafterna inför vår sista dag i London.



I morgon är det Söndag......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar