fredag 11 september 2009

Rutiner å räkor

Vissa rutiner sitter som berg. Jag har en (ja,flera egentligen), som jag aldrig ruckar på. Det är fredagar = handduksbyte. Och varför det då, undrar den oinvigne. Ja det är nåt som sitter kvar sen min tid till sjöss. En gång i veckan var det byte av frottè och det håller jag fast vid än idag, så är det bara. Sänglinnet byter man var 14:e dag, om vi inte går på värmen för då är det varje vecka bytet sker. Tokigt, ja kanske. Men det underlättar onekligen vardagsbestyren också vet man att lördagen är vikt åt tvättning. En "trygghet" lika god som någon ann, rutiner det är bra och timrar snudd på lika bra dom med.

Nu sitter Micke i bilen på väg hem från Gbg och han har med sig färska räkor och havskräftor, så himla gott. Ska alltså smörja kråset i afton. Så himla lyxigt att få pinfärska skaldjur, en fördel med att ha en veckopendlande make.

Dagens filmcitat: "Det är starkt och gott det däringa amerekanska brännvinet, men det ser mest ut som kopiss te färgen". - Mobergs Utvandrarna, och det skall läsas på småländska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar