lördag 3 oktober 2009

Blåsigt och regnigt

En riktigt klassisk höstdag i dag, ganska mysigt i alla fall. Det är innesittarväder med andra ord, mysa med tända ljus, läsa och bara vara.

Var med familjen på en liten trolleri föreställning, var väl inte det bästa jag sett. Men nu var det ju riktat till barn så med tanke på det var det helt ok. Får erkänna att jag skrattade lite då och då, mest kanske beroende på att William skrattade högt och ljudligt så det smittade av sig.

Nu är det som sagt innetid som gäller, funderar på att baka nåt gott. Fick en massa päron av farfar och en del av dom tänkte jag göra en päron och chokladpaj av. Eller så får det bli helt vanliga inlagda, antingen i ingefärslag eller saffranslag. Får se hur jag gör, men nåt gott på päron tema får det bli till efterrätt.

Ska nu gå ner och bistå käre maken med middagsförberedelserna. Har gett honom ett mycket viktigt uppdrag, han ska skala lite rotsaker och han har redan hunnit fråga 2 ggr vad/hur han ska skala. Gulle dig. Tänkte vi ska få ihop en lite höstigare meny, som ryggbiff,ugnsrostade rotsaker, kantarellsås och som entre honungsbakade rödbetor med fetaost.


Dagens skratt: Stod William för när han kollade in Tobbe trollkarl.



Så här blev förrätten








Och varmrätten är på g

1 kommentar:

  1. Att skala rotfrukter är en konst som kräver på omsorg och tanke....

    SvaraRadera