onsdag 21 oktober 2009

Kolla

vilken mysig koja Texas och jag hittade i dag på vår skogspromenad. Hit kommer vi att gå med valpen och busa kanske ta med en fikakorg också, mysigt. Börjar längta riktigt ordentligt nu efter den lille krabaten. Ska bli så himla skoj med en till hund. Hoppas bara att allt kommer att funka bra mellan hundarna. Har pratat med flera oberonde "källor" och sannolikheten att det inte skulle funka är liten. Nu växer dom ju upp ihop så det ska nog gå bra, Texas är trygg i sin roll och kommer nog kunna ta den lilla till sig. Och namnat på valpen då!? Jo, det blir Tyson efter röstning inom familjen och det känns som ett bra namn på en liten bufflig, knubbig och stabil krabat.

Var och handlade en massa rotsaker i dag för det är nu dom är som bäst och billigast så varför inte laga en vegetarisk rätt tänkte jag. Nu är sonen inte direkt stormförtjust i vegetarisk mat men ibland funkar det. Resten av familjen däremot gillar det "gröna köket" helskarpt, så vi äter mycket blandat. Dessa morotsbiffar brukar tilltala barn då de smakar lite sött. Här följer receptet:

1 kg grovt rivna morötter
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl sesamfrö
färsk dragon efter smak (funkar fint med torkad också)
1/2 msk grovmald svartpeppar
1 tsk salt
olja till stekning

Blanda alla ingredienser utom oljan väl. Forma tunna biffar och stek i oljan i het panna.
Vill man kan man byta ut halva mängden råa morötter mot kokta, biffarna blir då lite mer kompakta och får lite mindre rårakekaraktär. Servera bums med antingen hasselpackspotatis och en svampsås eller ett riktigt gott potatismos. Smaklig spis.
(Hoppas du vågar prova Susanne i Gbg, dom är jättegoda)

Dagens aber: Kortisonsprutan jag fick i armen i augusti har gjort sitt, värken är tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar