måndag 21 juni 2010

Klockan 11.28

I förmiddags nådde solen zenit över kräftans vändkrets i Sahara. Och årets längsta dag var alltså ett faktum, sommarsolståndet. Redan i morgon börjar dagarna bli något kortare då solskivan börjar dra sig mot Stenbockens vändkrets på södra halvklotet. Så snart är det alltså dags för människor som tenderar att tänka mörkt (inte jag) att börja deppa igen, för mörkret är på väg och vintern kommer snart.

Huvva, hemska tanke va. Nä nu njuter vi, här och nu är det som gäller. All ovanstående fakta läste jag förresten i vår lokaltidning Barometern i morse.

Varannandagsväder det känner man till. Men varannantimmesväder det pratas det inte ofta om. Har i dag haft just det sistnämnda, regn, sol, åska, regn, sol, moln, regn, sol osv osv. Jamen hur ska det bli nu då, ville liksom aldrig bli nåt av nåt så då följde jag det mönstret och gjorde samma saker, alltså lite allt möjligt men mest ingenting. Inställt blev utomhusgympan som vi skulle gått på i kväll. Kändes inte så angeläget att cykla in och gympa i regnet, fast nu är det såklart uppehåll igen. Får väl bli en kvällspromenad i stället då.

Apropå väder, snackade med Micke som är i Spanien (Tarragona) på jobb. Nyfiken såklart på vädret i södra Europa eftersom vi snart ska dit. Ingen upplyftande info, bara drygt 20 grader och enligt initierade källor (alltså spanjorer + en Italienare) så har dom haft och har fortfarande ganska svalt för årstiden. Nu ska vi ju inte till Spanien, men väl grannlandet så det finns hopp om värme. Googlade in på min favvosite Wheather Channel (är ju en riktig amerikofil och gillar nästan allt amerikanskt) och där fanns det positivare läsning. Kommer att vara i snitt 25-26 grader när vi är där, me like. Längtar som en tok. Sol, värme och Vinho Verde det kommer att bli kanon.

Dagens Berglin: Bara fördelar med att sluta alltså...... Nä skämt åsido. Måste erkänna, det är busjobbigt och suget är stort. Så nära att jonna upp till affärn´, men jag har stått emot. 13 dagar nu......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar