När jag kockade och mässade till sjöss var det mycket viktigt att servera viss mat på rätt dag, nåde den som inte gjorde rätt. Ägg & bacon till söndagfrukost, stod inte det på bordet då kunde man hälsa hem för på söndagar skulle och ska det ätas ägg & bacon, thats it. Grötfrukost på måndag var mycket vanligt och prinskorv med äggröra om lördagen. Kalops till måndag middag, torsdag ärtor och fläsk med pannkakor (om vi gick på värmen blev det rostbiff & potsallad). Lördag i sjön var det sill lunch och dagmännen som var lediga fick sig en bier och en liten jäkel, sen var det alltid glass till efterrätt om söndagen. Också rullade det på. En gång jobbade jag med en kock som kom ny ombord och tyckte vi skulle införa "continental breakfast" varje morgon. Men då ........... Nä, det är en lång historia, hoppar den.
Förresten, Texas och Tyson har varit änglalika och underbara hela dagen. Tisdagen har andats harmoni för både folk och fä.
Dagens Jul: Godis blev Chokladkola, Sesambräck och Ingefärskola ( ja Micke, till dig ; )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar