fredag 11 december 2009

En liten stund

Av eftertanke och stillhet. Ibland behöver man stanna upp och känna efter......
Känna tacksamhet över det man har och inte sukta efter det man inte har, glädjas över det enkla och känna med dom som inget har. Det finns så många människor som har det svårt och som behöver stöd och empati. Tänk på alla ensamma, alla som förlorat någon älskad, dom som är sjuka, ja helt enkelt vår nästa.

Tiden går så fort och vi jäktar och stressar, jagar, ja vaddå, pengar, lycka!, status och prylar. Men vi måste komma i håg att vara också. Ett liv kan vara kort eller långt, det vet man aldrig innan det är försent. Så glädjs i nuet och ta tillvara på det vi har, för kom ihåg det är inte antal år man får som räknas utan vad man gör av sina år. Ge någon ett leende, ett vänligt ord, utan att kräva något i gengäld och du får detsamma tillbaka.

Ta ett glas champagne till blodpuddingen på tisdan om du vill, strunta i att städa - läs en bok, spela ett spel istället för att tvätta bilen, ja gör något du blir glad i själen av.

Kanske något tunga funderingar en fredag, men det kan faktiskt vara skönt att ta det lugnt och klura en stund. Nu ska jag ge mig ut i vimlet, ge någon en komplimang och ett leende och sen njuta av helgen lite lättare i sinnet.


Dagens Jul: Blev säckens första klapp som William köpt till sin syster, noga utvald och så fint inslagen av honom själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar