tisdag 20 april 2010

Däck, böcker och mys

Så kom dom två resterande däcken i dag. Nu har jag fyra nya fräscha sommardäck som bara väntar att få komma på plats. Texas och Tyson däremot, dom har inget däck alls längre. Dragkampen i dag blev så intensiv så däcket gick i bitar, inget att kampa och lattja med längre. Men rackarns vad det har hållit bra i alla fall, två gårdshundskäftar mot ett leksaksdäck = begränsad hållbarhet. Och så ska det vara, curlingmatte fixar nytt till älsklingarna.

Nu vet jag inte om ska ta en mysstund med "tant"tidningen Amelia som damp ned i brevlådan i dag. Eller om jag ska öppna boken jag lånade på biblan också i dag. Hm, tidningen ligger ju kvar men boken ska snart tillbaka också är nog boken lite intressantare tror jag, så det får bli boken. Och, vad det är för bok!? Jamen, trädgårdslitteratur såklart, en dregelbok att sukta över. Fast jag räknar kallt med ett och annat tips också ; )






Här kommer receptet på energikakor som jag lovat Bonita. Bra att ha på lut om man är väldigt aktiv och behöver energi snabbt och lätt. Faktiskt är dom riktigt smaskiga tycker jag, fast jag är ju inte så himla aktiv att jag behöver nån större mängd.
Energikakor
3 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön
1 dl osaltade blandade nötter tex cashew, hassel
20 torkade aprikoser
3/4 dl råsocker
1/2 dl russin
1/2 dl gojibär
1 äggvita
Lägg allt i en mixer och mixa till en kletig massa. Kavla eller tryck, (ca 1/2 cm tjock), ut på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 12-15 min. Håll lite koll så dom inte bränns. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
Ut och spring och knapra kakor sen.........

Dagens Hurra: Och bukett går till Ariane, Mona, Ingela, Lillemor alltså Syrran. Grattis och bamsekram. Speakers Corner nästa........







5 kommentarer: