fredag 2 april 2010

Långfredag

Och röd dag. Men allt är som vanligt ändå, vanligt vad gäller kommers alltså. Saknade en sak och behövde sticka in på Coop och handla den saken. Trodde i min enfald att det endast skulle vara matbutiker som har öppet i dag. Men icke, full rulle i köpcentrat allt öppet, såväl sko, klädes och hälsokostaffärer öppna. Nu var det ganska klent med kunder så man kan undra hur bärigheten är. Va sjutton. inte behöver man köpa skor eller en kostym på en röd dag eller!? Kanske jag är lite gammelmodig, men så tycker jag.
Var faktiskt lite skönt förr när det var stängt när det skulle vara stängt i affärerna, man fick planera helt enkelt.
Min barndoms långfredagar var så tråkiga, fy, inget kul fick man göra och inget bra fanns det att se på dom två tv kanalerna heller (minns faktiskt även när det bara fanns en).
Dom var riktigt långa dom fredagarna.

Nu helt annat, lite mer skoj, tjo och tjim. Vår lördag här på grönalund har varit sådär lagom lång so far, (att vänta på besök, känns som lång tid). Startade med en härlig sovis, hela familjen sov ända till 8.30. Ja, inte hundarna såklart, dom fick vi purra upp runt halv tio för "morgonpromenad". Sen har det bara varit lite allmännt pysslande och cirkulerande. Micke har räfsat undan lite i trädgården och då vill ju såklart hundarna vara med. Såklart får dom det, men efter en stund är det inte så kul längre. Har lekt och solat klart och vad vill man göra då, som gårdshund.

Jo man vill sitta i bilen. Våra hundar formligen älskar att åka bil och det är aldrig några bekymmer att fara längra sträckor. När bilen står hemma och stilla då duger det också att bara sitta och njuta inuti. Vår bästa "hundvakt" på gården är alltså nån av bilarna. Öppna bakluckan, dom kommer som skott och hoppar in. Forcerar sen framåt och brukar sitta på förarsätet och spana in sina ägor, medan vi tvåbeningar arbetar därute.
Tror minsann vi har lyckats få två dansk/svenska raggare i familjen, borde kanske köpa varsinn skinnväst åt dom.

Nu kommer snart våra långväga gäster. Ska fixa lite fika och börja så smått att förbereda middagen, som inte ska gå i påskens tecken. Väntar till i morgon med all påskamat.




Dagens middag: Skola bliva. Toast Taube. Baconstuffad fläskfile, potatisgratäng och kantarellsås. Och det vegetariska alternativet till F-filen blir en sesampanerad morotsbiff.
Efterrätt inte bestämd ännu, kanske choklad i nån form.

1 kommentar:

  1. Oh, vad det låter mysigt hos er! Jag tror jag kommer jag med :-)!!! /Eva

    SvaraRadera