måndag 12 april 2010

Chicken pox

Eller vattkoppor som det heter på svenska. Jäpp, vi har det. Vi och vi förresten, det är William den stackarn som fått kopporna. Han var lite sänkt i helgen och hade en liten släng av huvudvärk i lördags kväll. Vi trodde då att det kunde vara en lindrig migränkänning. Är ju rätt van vid huvudvärk i vår familj, så det är det man tänker på i första hand. Kunde aldrig ana att det skulle vara en vattenkoppa på g. Har inte träffat någon, så vitt vi vet, som har det så det fanns inte på kartan.
Men, det kan tydligen komma så här hipp som happ. Nu är det som det är och det är bara att vänta ut dom. Kliar och kliar gör det såklart, men annars är statusen helt ok. Hemma från skolan blir han denna vecka i vilket fall eftersom han smittar. Tur i oturen är att dom inte är så många dom rackarna och dom flesta sitter i hårbotten och på armar och ben.

Själv blev jag av med min snuva snabbt och lätt. Kastade ut riset. Glömmer hela tiden att jag är allergisk och det mot det mesta enligt pricktestet. Fast jag räknar mig inte som allergiker därför blir det så tokigt ibland. Nu när riset är väck så snörvlar jag inte längre och det är såna små glädjeämnen som jag gillar. Enligt testet så tål jag i princip ingenting, inte häst, hund, katt, olika gräs, pollen mm mm. Men jag har två hundar och det funkar fint, så jag vet inte jag.......

Årets första tussilago såg vi på vår promenad i solen mina hundpojkar och jag. Och rackarns vad glad man blir av den lilla oansenlige blomman. Barndomsminnen (plockade alltid massa småbuketter som mamma satte i äggkopp på köksbordet) och ett riktigt vårtecken det är vad tussilagon är för mig och dessutom vet man att snart kommer vitsipporna.

Ha en underbar vecka kära allihopa, njut av våren och av solen som ska skina mycket denna vecka sägs det.



Dagens Berglin: Var ett tag sen så nu är det hög tid för en betraktelse och visst är det så, stämmer gott på mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar