Less och lite småförbannad på vädret alltså, ingenting har jag fått gjort som jag hade planerat. Trött blir jag också av den här väderleken, kan nog vara lite åska i luften.
Men, men det är bara att gilla läget och hoppas på en bättre dag i morgon.
Så det var bara att revidera planerna och jobba inomhus istället. Inget ont som inte har nåt gott med sig heter det ju. Nu har jag tomma tvättkorgar och nya gardiner i sov och allrum, me like....
Hade en tid för cellprovstagning på eftermiddagen. For dit i god tid och klev så in i väntrummet. Plockar upp den medhavda lappen med kryssfrågorna. Kollar lite förstrött på den...Nej, det var ju i går. Shit kom ett dygn försent, rätt tid, fel dag. Bara att åka hem igen då i ogjort ärende. No fun, för ny tid kan ta tid att få. Riktig måndag alltså.
Tror det är dags att baka nåt gott för att pigga upp sig. Kanske inte i kväll, men i morgon. En paj som är inte bara god utan även lättbakad. Bra så här i försommartid när det är mycket på gång vad gäller mottagningar av olika slag. Varsågoda en smaskig..
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl Creme fraiche
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 brk krossad ananas (medelstor)
Blanda degingredienserna och tryck ut i en pajform. Ställ svalt under tiden du gör fyllningen. Låt ananasen rinna av riktigt ordentligt. Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör ned ananasen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 200 grader ca 15-20 min. Låt svalna lite, servera med glass eller grädde om du föredrar det.
Ajö, ajö senapsfrö. Hörs snart igen. Kram
Dagens Berglin: Känner man igen sig? Svar: Ja
Jag har typ samma recept på ananaspaj fast i mitt står det gräddfil!
SvaraRaderaBra recept på paj! jag tror jag ska baka 40 st till mitt kalas....
SvaraRaderaAriane, tror det kan räcka med en sisådär 6-7 st typ. Tror dina gäster är mer intresserade av avecen än av desserten.
SvaraRaderaMarie, ja det är ju en bra variant och lite fettsnålare ;)