torsdag 13 maj 2010

Röd torsdag

Kristi himmelsfärds dag som firas till minne av att Jesus då, enligt bibeln, lämnade jorden och fördes till himlen. Den liturgiska (kyrkotextilierna) färgen för dagen är vit. Och det kan ju vara passande då dagen även är folknykterhetens dag och har varit så sedan sedan 1925.

En riktigt vit dag alltså. Fast här hemma hos mig har den gått i grått. Startade med regn och moln för att sedan bara övergå i molnigt och gråväder.

Lite sol skulle allt sitta fint nu, blir onekligen lite grå till sinnet såna här dagar. Men det vänder väl snart får vi hoppas.

Har fått hem lite godsaker i dag. Micke kom hem från Gbg och hade med sig lite delikatesser som vi beställt av några kollegor till honom.

Det är busgoda Amerikanska korvar, som hör till vår grillsommar. Nu är det bara att invänta grillväder sen rackarns är sommarn här, Hot Links, Ribs, Pils och bakt Idahopotatis det är grejer det.

Fick sedan vår årliga dunk med finfin Spansk olivolja av den bästa sorten. Har blivit så bortskämd med att alltid ha tillgång till förstklassig olja. Har inte hittat någon i Sverige som är lika fin som den vi direktimporterar. Finns säkert, men inte här i stan.
Torsdag, då kommer German i Landgång på tv, glöm inte. Ikväll blir det dop, kul.


Dagens sämsta: För 3:e gången har den packat ihop, varmvattenberedaren, blir så trött. Micke han lagar och lagar, ja tom jag har lärt mig få i gång den tillfälligt. Men nu är det över, i morgon åker den ut om jag får bestämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar