måndag 20 september 2010

Många plommon var det

Och det blev en hel del gott och blandat av alla plommon vi fick av farfar i går. Har ägnat en stor del av dagen åt att skålla, skala, hacka och koka.

Nu, äntligen klar och det blev, förutom en svart tumme, chutney, marmelad och rödvinsplommon.

Rödvinsplommonen  har jag skrivit om förr, men har du inte testat så gör det. Faktiskt himla goda, kanske mer en vuxendessert pga vinsmaken. Men det går ju att göra en variant med kanske bara en sockerlag och kryddor om man inte vill ha vin.

Hittade ett supergott chutneyrecept här, den bara måste ni testa. Lite kryddig sådär, kommer bli kanon till en köttbit eller varför inte en mild ost.

Slutligen, en busenkel plommon och äppel marmelad. God är den också. Skulle kunna tänka mig även den till ostbrickan.


Dagens hopkok
Nu är jag trött. Nattsömnen var inte den bästa, så det får bli en tidig kväll på grönalund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar