tisdag 16 februari 2010

Glad, tacksam och stolt

Glad och tacksam är jag för att vi har så underbara människor kring Mathilda och hennes ögon. Vi och såklart framförallt Mathilda har sedan dag ett, när hennes ögonsjukdom uppdagades, fått en fantastisk support och bra hjälp av både skola och diverse myndigheter och sjukvård.

I dag när hon läser på gymnasiet kan vi litegrann summera åren som gått och vi har haft tur känner jag. Alla är så bra och duktiga. Var på ett möte med skola och Spsm i dag och jag bara känner hur bra allt funkar. Det är en knapp handfull människor som vi stött på under åren som varit mindre bra, ( elaka ortoptisten som inte skulle jobba med folk överhuvudtaget och synnerligen inte med barn). Men det är historia nu och som sagt alla fina människor överväger.

Tänk vilken tur att få ha med folk att göra som är lämpade för sina yrken, kan ta folk, är intresserade och empatiska. Känner stor tacksamhet och glädje inför det.

Vansinnigt stolt är jag över Mathilda. Fy bubblan vilken tjej alltså, hon kämpar och kämpar. Har en sån enorm jäklaranamma så det är inte sant och inte att förglömma envisheten. Hon börjar bli vuxen nu och jag kan mer och mer släppa henne i "ögonfrågan" för nu har hon skinn på näsan så hon klarar sig fint i de flesta situationer. Men naturligtvis släpper jag inte helt, är allt med i bakgrunden ett tag till.

Trots sitt handikapp har Mathilda kanonbetyg, i princip VG hela vägen. Och då får man tänka på allt jobb hon får lägga ned på studierna. Om tex en icke synskadad ska plugga till ett prov i låt säga 2 timmar så får Mathilda lägga 4 timmar. Men inte klagar hon, nej hon pluggar vidare och presterar toppresultat. Vicken tjej, respect, älskade gullvippan.

Ja sen fick vi i oss en varsin semla till dessert då. Det är allt bra gott. Men man ska ha längtat ordentligt och det hade vi gjort för det var årets första som slank ned. Kan nog ev bli en till innan säsongen är över.

Bakade ett gäng bullar i dag så nu finns det, bara att ta fram och fylla när suget sätter in. Gjorde både stora och små, dom små är suveräna att ha på lut om man bara vill ha nåt litet till kaffet utan att bli busmätt.


Nu får det bli lite skidskytte framför Tv:n, Heja Sverige.

Och Grattis till Charlotte Kalla, vilken duktig tjej. Läste nånstans att hon förmodligen blir vår "nya Gunde", säkert med den inställningen och en sån kapacitet. Respect nr 2.



Dagens alternativa ordspråk: Har man slagit yxan i båten får man ro som fan......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar