fredag 19 mars 2010

En bil kommer lastad

Med vad då?
Jo med seafood, det är ju fredag och Micke är på väg hem från Gbg. Och med sig har han alltså diverse havets läckerheter som krabba, havskräftor och räkor. Mumsfillibabba, ja vi smörjer kråset ånyo och skämmer bort oss. Nu skäms jag inte ett dugg för det, utan tycker att man ska förgylla tillvaron lite nu och då. Och vad är då lämpligare än med en massa delikatesser från "det riktiga havet".

Har även gjort en chokladmousse som också skall avnjutas. Receptet är busenkelt och dessutom är det en såklart god och hyfsat "nyttig" dessert då den inte innehåller nån grädde.
Try it yoy may like it.

Chokladmousse
200g mörk choklad
25 g smör
6 ägg, delade i gulor och vitor
3 msk florsocker

Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa i hop chokladsmeten med äggulorna. Vispa äggvitor och florsockret tills vitorna är fasta och vänd ner det hela i chokladen. Täck skålen och kyl, ju längre tid dess bättre. (Funkar utmärkt att göra dagen innan man ska avnjuta den).

Ja, sen är det bara att servera och njuta. Riv förresten gärna lite choklad över vid serveringstillfället.

Ha en skön kväll kära allihopa.

Dagens låt: Eller egentligen veckans skiva. Förra veckoslutet så nostalgilyssnade vi på en gammal Clapton platta, 461 Ocean Boulevard. Har sen dess lyssnat på den mest hela tiden, (musikperiodare kanske). Ja, den är ju bara så bra hela skivan, men en av mina favvolåtar är denna. Lyssna och njut och finns den inte i samlingen så skaffa. I mitt tycke är det en sån där platta man bara måste ha. Och det jämte Beatles "Vita album", Bob Dylans "Slow train coming", Springsteens "Born to run" och "The River" samt som en liten outsider, den något bortglömda "Blue Tomato" - The Creeps.

2 kommentarer: