onsdag 10 mars 2010

Plantering

I dag var det dags att kruka om mina små pelargonplantor. Av 20 frön är det 19 som har kommit upp, inte så illa. Räcker ju inte till alla mina lådor och krukor, men jag har lite sticklingar på gång också så nog ska det bli lådor i år med. Och fy bubblan va kul det är att stå med händerna i jorden och pilla och plantera, för lite pilligt är det allt när dom är så små och ömtåliga. Av bara farten planterade jag även två krukor med basilika, älskar den kryddan, säger bara pesto... Och inte bara där är den god utan även som den är i sallad, eller strimlad över en god bit mozarella, yammi. Funkar ju fint att ha den inne på fönsterbrädan och hämta några blad när suget sätter in, är ju inte bara god utan även dekorativ.

Apropå mat, blev ohyggligt sugen på spareribs idag. Tänk grillade ribs med aioli, sallad, fresh bread och papas samt ett mulligt rött vin , snålvattnet rinner. Ok, det får det bli nån gång under helgen.

Grilla, (men det gäller att "ligga före" som salige Olsson sa och lagade lunch och middag samtidigt som frukosten. Kock jag seglade med.) inte riktigt säsong ännu men med tanke på mitt ribsug och annalkande middag så gjorde jag en rub (grillkrydda) som är kanongod på fläskkött. Så det får bli ugnsgrillat med hemgjord rub.

Testa den gärna, aningens kryddig och sådär lagom söt. Pass upp bara vid grillningen så den inte bränns eftersom det är just socker i blandningen.

Brukar göra två satser som räcker hela grillsäsongen. Är dessutom en kul gåbortsgåva. Öka eller minska på måtten efter behag, smaken är ju som baken...

Min Rub
1/2 dl salt
1 1/2 dl muscovadosocker
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
lite riven muskot
Blanda allt och förvara i burk med tättslutande lock, done.

Vårtecken idag - solcellslamporna lyser längre och längre. Byxbenen blir dyngskitiga efter en tur på geggiga vägar.

Och till min dotters stora fasa har jag tagit fram mina cowboyboots, jag älskar dom och hon avskyr dom. Får med andra ord gå utan dotter när dom är på. Men what the heck, smällar man får ta när man som jag gillar det lite amerikanska och halvkitschiga stuket.

Om vädret är lika fint i morgon som det varit idag, strålande sol och 5 grader varmt, då ska jag ta mig en "fin"promenad och tralla på Walking in Memphis och drömma mig tillbaka till just Memphis och Beale Street. Oj vad jag längtar dit igen, musikens Mekka.




Dagens Berglin: Alltså, nu måste våren komma. Är fed up på snö och kyla. Rädd att jag kommer att sluta som hon på bilden och till råga på allt lovas det mer snö till helgen..... Men tänk positivt, jag citerar William " våren kommer till min födelsedag, det är bara 19 dagar kvar". Så sant, 19 dar vad är det, nada. Bara jag snart får se en krokus så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar