måndag 2 november 2009

Bara att börja om

Räfsade och gjorde så fint i går, syns icke idag. Det har blåst duktigt så marken är täckt av nya löv, bara att börja om då. Men vad gör väl det, hör ju till hösten.
Att gå på promenad med två hundar i varsitt koppel varav den ena knappt kan gå i sitt, trasslar in sig och snubblar, det är ingen hit. Nu ska ju inte små valpar gå så mycket i koppel eller på några längre turer. Ja, så det var till att bära den lille (3.5kg) krabaten mer än halvan rundan, så efter dagens promenad hade jag ont i armen. Får väl fara till doktorn och få en ny kortisonspruta så jag klarar av valptiden. Nä, det ska nog funka ändå. Det går ju förhållandevis snabbt att vänja de små liven att gå i koppel och Tyson är riktigt duktig för att vara så liten.

En intressant idé förresten som samhällsvetaren Gunnar Wetterberg förde fram i DN förra veckan (Har inte tidningen, därav sen uppdatering om innehåll). Det hela gick ut på att det skulle bildas en ny Kalmarunion med Drottning Margrethe som statsöverhuvud. Det skulle göra norden starkare internationellt sätt menade han, både ekonomiskt och politiskt. Ett andra nordiskt språk förutom modersmålet skulle vara obligatoriskt i skolan. Tja varför inte, låter spännande. Men skulle Kalmar bli huvudstad undrar jag och skulle Drottningen flytta in på vårt slott? Kanske man bor i en framtida huvudstad då!?

Dagens Cicero: Det finns inget så absurt att inte en filosof har sagt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar