onsdag 21 juli 2010

Hurtbullar, andra bullar och shopping

Ja rackarns vad flitens lampa lös på grönalund i morse. Vi var förvisso inte uppe med tuppen, är ju semester, men hyfsat tidigt i alla fall.
Sjuttonåringarna stack till stranden och motionssimmade, 40+ arna ja vi tog oss en morgonpromenad på spåret. Och hemma vilade 11 och 12 åringarna med gårdisarna. Sedan väntade en rejäl lantrfukost med hembakt bröd, juice, ägg i alla dess former, bacon och olika pålägg och plenty kaffe. Kände att vi behövde bottna för att orka med en shopping runda under dan.
Och shoppat det blev det. Rackarns vad dalingarna lärt mig handla, var längesen jag varit på en sån runda. Fynd efter fynd kom vi över. Handlat massa sjalar, skor och annat smått och gott och det med en sån rabatt att det nästan är skamligt. Fatta ett par kanontuffa rockn´roll stövletter i skinn för 100 riksdaler, går inte att motstå för en låtsassmålänning.
Nu är vi mätta efter att ha fått i oss en grekisk/italiensk take away middag. Så nu står kaffet och puttrar, bullar och glass ska fram sen blir det sällskapsspel så länge vi orkar.

Och vädret har för övrigt också varit kanon och hundarna är glada över alla olika sängar dom kan vandra runt i om nätterna.


Kram från oss alla på grönalund, där Nationalteatern spelas på önskemål från 17-åringarna, vilket är jattekul att dom gillar tycker vi.


Dagens Flabb: Så tokigt det kan bli. Vi var inne på takeaway restaurangen och skulle beställa mat med oss. Helena tar till orda och börjar försöka beställa, servitrisen tar menyn ur hennes hand och börjar förklara på engelska. Jag börjar flabba, Helena ser frågande/chockad/skrattig ut på en gång. Ja sen går det som det går, blir inget beställt där, går vidare. Ja, vi är i småland, ja, helena är från dalarna, men det är ju svenska trots allt och sån dialekt pratar hon inte. Tror vi började bli lite trötta, därav brytet. Men kul var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar