tisdag 21 december 2010

HurrAAA

Vilken julklapp.

Besked med posten i dag att Tyson har A höfter. Himmel vad vi är glada på grönalund.
Hurra, hurra - för vårt älskade lilla charmtroll.

Efter en riktig generalhandling så är det mesta inför julen hemburet och matlagningen kan börja på allvar. Har nu gjort min superdupergoda rödkål.
Min kryddiga rödkål


700-800 g rödkål
2-3 röda äpplen, gärna Ingrid Marie
1-2 rödlökar
2 msk smör
2- 3 msk pressad citron
1-2 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk salt
svartpeppar
2-3 msk farinsocker
kanel efter smak
kryddnejlika, mald, efter smak
svartvinbärsgele efter smak

Strimla rödkålen tunt. Kärna ur äpplena och skiva tunt, skala och finhacka löken. Fräs löken nästan mjuk i smöret (i en stor gryta). Tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt sjuda under lock tills kålen är mjuk, rör då och då. Tiden kan variera, men runt en timme tar det nog. Smaka av och tillsätt mer salt eller nåt annat du vill förstärka. Jag tycker det är gott med ganska mycket både kanel och nejlika, men som sagt, det är en smaksak.
Så, då var den klar. Bara att burka och ta fram och värma så mycket man behöver för stunden. Gott till så klart skinkan och spjällen, men även till kalkonen passar den bra.
Har också dragit igång tillagningen av Jamie Olivers Jerk Ham. Såg honom laga den på tv förra veckan och blev sugen att testa. Nu är jag där och har fixat moment ett av beredningen. Nu vilar den över natten och ska lagas klart i morgon. Spännande. Hoppas den blir så god som den verkade på tv:n.

Nu, efter ett långt och roligt telefonsamtal med Kompis ska det kvällas på grönalund. I morgon börjar Mathildas jullov och William går sista dagen.
Skönt, dom är värda ett lov nu gullungarna.

Tjingeling och kramelikram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar