söndag 5 december 2010

Med rosiga kinder

Och röd näsa, kommer man in i värmen och möts av doften av en utslagen hyacint.
Stämningen stiger och baklusten vaknar.

Så det blir en sats av syrrans jättegoda

Saffransskorpor

100 g smör
2 påsar saffran
50 g hackad mandel
1 1/2 dl socker
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 ägg

Smält smöret och blanda med saffran, mandel, mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker och vänd ned i smörblandningen.
Degen blir ganska lös, fullt normalt.
Rulla till ca tre längder som du lägger på en plåt och gräddar i 200 grader ca 10 min.
Ta ut och skär i fina skivor.
Rosta nu skivorna i 175 grader 10 - 15 minuter, gärna varmluft.
Stäng av ugnen och låt torka på eftervärmen.

Kanongoda. Kommer inte bli långvariga i kakburken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar