lördag 31 juli 2010

Lite av varje

Solen sken från en nästan klarblå himmel. Uteaktiviteter alltså. Jag tog mig an gräsmattorna och klippte och det blev som vanligt himla snyggt. Micke, han klättrade upp på taket och tog sig an takpannorna. Högtrycken var med och det tvättades rent, Karlsson på taket och frugan där nere. Fint blev taket efteråt, mindre mossa och annat mög. Nu finns det lite kvar att göra, men vi är på g. Trappen skulle ha målats i dag, men tiden tog slut så den får vänta. Har vi lite flyt så är det uppehåll i morgon, (fast det har utlovats regn, men det vet man ju hur det är med det) så då kan vi kanske hinna med den.
Stack in på stan en sväng och kollade in triathleterna som tävlar i stan i helgen. Är djupt imponerad av alla människor som genomför en järnman. Tänk själv, simma 3.860 m, cykla 180.2 km och slutligen springa en mara alltså 42.195 m. Blir trött av bara tanken. Också tycker man att man varit aktiv om man knapat ihop 20 000 steg på en dag, vojne, vojne.

Micke, han är allt lite sugen att försöka genomföra en järnman, krävs mycket träning innan, men jag tror att han skulle klara det.

Hemma igen och en slapparstund på altan med varsin gröning innan middan.
Nu lördagsmys för oss alla, hundar som människor.

Kram från grönalund. I morgon är det 1:a augusti, fatta, hur fort försvann inte den här månaden då.

Dagens Rapport: Dottern har messat och sagt att allt är bara bra samt varskott att batteriet snart är slut. Antingen det eller också vill hon inte ha mig på tråden i parti och minut och det får man ju förstå. Ska låta henne vara i fred så här sista festivalkvällen, mig får hon "njuta" av sedan.

fredag 30 juli 2010

Rikedom

Det är när man kan gå ut och plocka sin egen sallad, hämta massa goa basilikablad och mixa till en härlig pesto, wow
Och nu går jag bara och ivrigt väntar på tomater, paprika, physalis och bönor. Bönorna kan jag nog börja skörda om nån dag och tomaterna strax efter. Den röda och gula färgen börjar komma så smått så med lite sol så.....

En solig om än ganska blåsig dag och mediokra 20 grader, fast skönt ändå, lider nu mot sitt slut. Har varit i trädgården och växthuset och pysslat mest hela dagen, vilket är nåt jag gillar helskarpt. En rikedom ja det är vad det är att ha en trädgård och kunna odla och sedan skörda och äta. Tänk så bra man kan ha det.Nu saknas bara en AGA-spis och en Howardsoffa, nej, skoja bara. Men schyssta grejer är det och vinna på lotteri kan man ju alltid.

Ha en underbar helg kära allehopa. Kram.

Dagens Rapport: Från dottern i Emmaboda. Festivalen är så bra och regnet har upphört. Favoritbandet var klart superduper bra och hon stod mitt i smeten. Lycka hördes i hennes röst.
I afton/natt väntar jobb för tjejerna, men vad gör det när man samtidigt kan lyssna på bra musik. Är så glad för hennes skull, önskar alla ungdomar ska få uppleva den känslan, för ja, jag minns den allt.

Amerikanska Jordnötskakor

Jamen, såklart kan jag dela med mig av receptet.


Amerikanska Jordnötskakor

200 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
2 dl salta jordnötter (ev grovhackade)

Arbeta samman alla ingredienser, ev med maskin. Klicka ut ca 1 rågad tesked på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 10 min, håll lite koll på färgen, i 200 graders värme mitt i ugnen. Låt svalna helt innan de lossas.

Tänk på att de gärna flyter ut, så klicka inte för tätt på plåten. Blir ca 35-40 kakor.


Snabbt, lätt och gott. A piece of cake helt enkelt.



(Eva, hoppas dom blir till belåtenhet)

torsdag 29 juli 2010

Breaking News, eller?

Forskare i Storbritannien har kommit fram till att småbarnsföräldrar sover på tok för lite och att relationen kan vara i fara. Jamen tjena, behövdes det forska om det då. Vilken småbarnsförälder som helst hade kunnat berättat det och anslagen hade kunnat läggas på annat.

Kan dessutom här och nu komma med nyheten att det blir inte bättre. Som tonårsförälder får man inte heller den sömn man skulle behöva och det av nattvak av ett helt annat slag, eller för den delen cruising nattetid.

Så summa summarum, man ser ut som en panda hela barnperioden, svart under ögonen och blek i ansiktet. Men vad gör väl det när man älskar de små och stora liven så in i bomben.

Här i Pravda finns artikeln förresten.

Och dagens väder har inbjudit till inneaktiviteter i dag igen. Bakade några goda Amerikanska jordnötskakor efter ett recept jag fick av en (svensk) tjej jag seglade med. Hon var bosatt i San Francisco och hade i sin tur fått det av någon amerikan, ja och på den vägen är det.

Milk and cookies en regndag, det behöver man för att inte deppa i hop totalt. Lite tröstebak och trösteätning.






Min bästa kaffemugg med Elvis på har gått sönder = ledsen.
Torsdag och i morgon är det fredag vilket jag gillar, alltid något sa gumman......
Micke är på hemgång, vilket jag också gillar.
Så, lite mindre ledsen. Var ju bara en mugg.




Dagens Rapport: Från Emmaboda och dottern. Vaknar i en dyngsur sovsäck, regnat in i tältet och det regnade duktigt. Trötta och blöta, men glada ändå. Nu uppehåll, sovsäckarna hänger på tork och dagens jobb klart. Linsgryta i magarna och Johnossi (favvobandet) på scen i kväll, livet är toppen och festival är nice.

onsdag 28 juli 2010

It`s Raining Again

Rubriken direkt snodd från Supertramp och sången med samma namn, en gammal goding från tidigt 80-tal.


Visst, det öser ner igen. "Är man nån gång glad så kan man ge sig fan på att det börjar regna" - Stefan Sauk.

Och Mathilda har gett sig av på festival och det regnar där med, har ringt och kollat. Dom hann i alla fall få upp tältet innan det värsta började. En tuff start på festivallivet, men nu kan det bara gå uppåt. Är väl såklart jag som är gammal, grå och bekväm som ojjar mig över såna petitesser, det är ju musiken och stämningen som är nr 1, så vad gör väl lite regn.
Och själv hade vi vare sig tält eller sovsäckar när det begav sig och jag själv var festivalare.

På auktionen jag skulle gå på var det bara skitsaker så jag åkte hem igen.

Mikron som vi haft inne på reparation var jag och hämtade idag, oreparerad.
- Den är trasig, sa han.
Vet jag väl tänkte jag, finns en anledning att vi lämnat in den.
- Och reservdelar tillverkas inte längre, fortsatte han.
Ok, vilket jävla skit tänkte jag. Men högt sa jag. Nämen, det var väl otroligt dumt, den är ju inte så gammal, bara 9 år.
Och det blir 232 kronor.
Tackar, 232 kronor för att få veta att den inte funkar. Tänk jag misstänkte det när micropopen inte blev poppade.

Miljötänket då.... Varför ska man behöva köpa en ny mikro och inte en liten mojjäng? Likadant med skålen till Big Popper, den sprack och inga nya finns att köpa.

Vägrar bara att köpe och köpe, vill kunna reparera som man gjorde förr.

Det blir popcorn på spisen hädanefter. Vem behöver micro förresten eller Big popper för den delen?

I-landsproblem av den värsta sorten är vad det är, just det.

Känner mig lite avig. Hoppas bara det inte ringer nån försäljare......


Dagens Blomma: Gladiolusen är på G och så vacker. Är nog malligast i kommun i dag, har aldrig lyckats förr, men nu så. Tjoho. Notera även Dahlian, ett vackert praktexemplar som jag också är mallig över.

tisdag 27 juli 2010

Blåbärskaka

Jamen, så tokigt. Glömde kakan jag lovade i går, här är den. Så god, så god prova och du kommer att tycka detsamma. :-D


Blåbärskaka
1/2 dl strösocker till formen
smör att smöra formen med

3-4 dl blåbär
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en rund form och strö ut sockret däri. Lägg i bären.
Rör samman socker och smör till det är luftigt. Rör ned ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsockret. Häll smeten över bären i formen. Se till att smeten täcker, kan behöva jämna ut den lite. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40-45 min.
Lägg en tallrik över och vänd kakan så blåbären kommer uppåt. Servara och njut, gärna med lite grädde till.

Och efter en bit eller två så är det dags för en rask promenad. ; -)

Tidig afton blev det inte

Igår skulle jag gjort tidig kväll, men det blev precis tvärtom. Var vaken och väntade på Mathilda till kl halv ett, kan inte somna om jag inte har alla hemma. Nu var hon bara i stan hos en kompis, men ändå. Vet att jag är en riktig hönsemor (och oroligt lagd dessutom), det får jag höra lite titt som tätt av familjen.

Så från och med i morgon och till söndag lär jag väl vara helt slut eftersom dottern ska bege sig till Emmaboda på festival. Hm, sömnlös fem dygn. Nä, så blir det ju inte, men lite orolig kommer jag allt att vara. Och att fara upp och låtsas gilla indie, det får jag ju inte. Men ringa det kommer jag i alla fall att göra, så det så.

Fyllt upp mina romtopf krukor med blåbär och hallon och jäklar vad sprit det går åt. Har använt en liter rom + bären+ socker så rackarn om det inte ska bli gott. Nu får jag nog bara plats med lite björnbär, äpple eller päron och sen är det fullt. Spännande.

Solen har skinit hela dagen över grönalund så det har verkligen inbjudit till uteaktiviteter i dag. Förutom all vardagsmotion och hundpromenader så tog jag mig en komborunda bestående av powerwalking/lätt jogging på spåret i afton. Känns skönt att röra på sig lite tycker jag, blir avsevärt piggare efter lite motion. Och sen på det en god och hälsosam jordgubb/banan smoothie, smaskens.

Men eftersom lasterna ska vara konstanta ska jag nu gå ner och kolla på Morden i Midsomer, dricka lite kaffe och ta en glass och förhoppningsvis orka några kapitel i boken sen.
Så det får bli hej so long och kram.
Dagens antal Steg: Blev faktiskt modiga 18 106 vilket jag är kanonnöjd med.

måndag 26 juli 2010

Kaffet var klart

Och käre maken hade gett sig av när jag vaknade i morse. Måndagmorgnar är sega i vanliga fall, men dom när Micke åker tidigt (5.30) till Gbg är nästan värre. Vet inte varför, men så är det.

Tog itu med dagen i alla fall, lite utepyssel och annat plock på förmiddagen. Sen hade jag sånt flyt att Lisa ringde och ville dra till skogs. Absolut, är med och kommer på momangen. In med hund och människokillar samt spann i tuttan och i väg mot dom norra kommundelarna. Litar helt och fullt på Lisa vad gäller bra ställen att hitta föda i skog och mark. Hon är ju i princip barnfödd här i krokarna och kan ställena.

Så blev det en mysig stund i skogen då. Nu blev det i ärlighetens namn inte så mycket blåbär, strax över litern bara. Tror nog att jag fick fler myggbett än bär, för mygg det var det gott om. Men det räcker till en mumsig kaka och sen blir det till att ge sig ut nån runda till för seriös plockning.
Hundar och ungar var väl så där lagom intresserade, stod mest i utkanten och frågade "är ni klara snart?" Så, nästa gång blir dom hemma, that´s for sure.
Trots myggor, uttråkade barn och spattiga vovvar så var det en skön liten utflykt. Gillar att ströva i skog och mark, blir liksom roligare och roligare för varje gång. Kan kanske vara åldersrelaterat också, vad vet jag.. En teori i alla fall. För när jag var liten och Mamma satte mig i skogsmulle, grät och bråkade jag tills jag fick sluta. Inte intresserad av friluftsliv alls. Men som det sägs; När fan blir gammal osv osv...

Jo, receptet på min jättegoda blåbärskaka och tillika syrrans favvo, det kommer i morgon om nån vill testa.
Nu ska jag göra tidig kväll på grönalund, ska ta en go dusch sen blir det läsning för hela slanten.

Jo, en sak till. En lite "lustig" grej som hände. Köpte ett par skor för några dagar sedan (Helena, dom i "ormskinn"), men när jag testa dom här hemma så kändes dom så trånga. Ok, fötterna har väl svullnat då tänkte jag, för i butiken passade dom perfa. Testade så i dag igen, nä lika trånga. Lustigt har mina fötter växt!? Kollar strl nä, det är 38. Ja, ja jag sticker in och byter upp ett nr i alla fall då, tänkte jag. Men, en test till bara innan jag åker. Tar fram skon och kränger i foten, nä, det funkar inte jättetrångt. Så råkar jag kasta en blick i skon och där står det 36. Jamen tjena, det var väl inte konstigt då att det kändes märkligt. Jag hade ju, kanske slarvigt, bara kollat under skon samt på kartongen och där stod det 38. Ja, så löste det sig till slut. Fick mina 38:or och allt är frid och fröjd. Expiditen skämdes dock ordentligt eftersom det verka som att någon med oss skämtat aprilo. Nu var det ju inte den stackars tjejens fel, så efter lite pepp och tröst blev hon glad igen och jag är också glad numera att skon inte klämmer längre.
Ha en skön vecka och njut av tillvaron, finns alltid nåt skoj som väntar bakom hörnet. Kram.

Dagens Räddning: Den stod Erik för, katten var på väg att ta den lille fågelungen när han grep in och räddade den i sista stund. Lite tilltufsad men inte skadad fick den sig en skyddad plats sedan. Åh, visst är den bara för söt!?

söndag 25 juli 2010

Helgat vilodagen

Ja, det kan man lugnt säga att vi gjort. Så där förfärligt många knop har det inte blivit under dagen. Nu har i och för sig vädret inte varit det bästa, regnat i dag igen. Blåsten har däremot avtagit fast temperaturen är fortfarande inget att hurra för, för en värme älskande typ som jag.

I gårdagens oväder blåste det ner ett träd, gammalt murket ett, på vår infart. Tack och lov blev ingen skadad. Så lite tur var det att det regnade så in i bomben i går, för annars hade nån av oss lika gärna kunnat vara ute och där, huvva.Fikat, torkat tvätt och surfat och letat resor till London (samt hotell) det är det vi pysslat med. Nu tror vi att vi hittat en resa som kan bli bra, ska bara kontrollera datum med de andra inblandade så att det funkar för alla. Hotell finns det ju en uppsjö av så det känns som att vi nog ska hitta något ok ställe hyfsat centralt. Ett litet problem av modell i-land.

Och inte blev det nån skogstur heller. Skulle varit ute och letat blåbär och eller kantareller, men av det blev det intet. Vädret. Hm, men det är bara att ge sig ut en annan dag, skogen finns ju kvar där med alla godsaker. Så inte hänger vi läpp för det inte, nja, lite då. Men glad ändå på nåt lustigt vis.

Nu ska vi äta en hot chicken curry och massa glass till efterrätt. Sen blir det läsning för min del, har kommit in i Keyes boken nu och vill bara vidare.

Ajö ajö, hörs snart igen. Kram


Dagens Ruta: Att jag är barnsligt förtjust i seriestrippar har nog inte gått nån förbi. Gillar såna med ett något burläskt och/eller ironiskt samt roligt innehåll. Så här är ytterligare en favorit; Nina Hemmingsson


lördag 24 juli 2010

Usch och fy

Vilket jäkla regnande alltså. Det har öst ned oavbrutet sen tidigt i morse och som om inte det skulle vara nog, det blåser rejält också. Ja, inget kan väl vara för evigt, solen och värmen som vi haft en längre tid känns ack så avlägset nu. För första gången på jag vet inte när, många veckor är det ialla fall, har jag krängt på mig ett par jeans i dag. Temperaturen ligger på 13 grader och ingen vill vara ute. Hundarna backar så fort man öppnar dörren, springer och gömmer sig och bara vägrar gå ut. Nu har Micke i alla fall dragit med dom ut på en promenad, tvångsdito kan man nog kalla det för. Men dom måste, kan ju inte hålla sig hur länge som helst ju. Tur man inte är hund säger jag bara.....
Trött och seg blir man också i dettta väder. For ut på några ärenden och kom hem lagomt ruggig och kall. Läge för en stunds läsning tyckte jag när jag kom hem, lägger mig med min nya Marin Keyes och läser en stund var tanken. Hinner ett kapitel och somnar. Ja och det var det det, sover 2 timmar som en stock. Helt sjukt, sover aldrig om dagarna annars, skyller helt på vädret, är så seg så det är inte klokt.


Nä, nu ska jag laga lite mat och sen blir det till att sega lite mer.


Kram från ett blött grönalund.


Dagens Sommar: På radion, med Percy Barnevik. Himla inttressant program, gillar att lyssna på folk som har nåt att beträtta och som inte bara öppnar mun för att få luft. Han hade saker att säga, lyssna vetja. Musiken han valde var också bra, en liten bonus.

fredag 23 juli 2010

Skiftbyte i bregottfabriken

Typ liksom, dalingarna for norröver och Micke kom hem från Gbg. Tråkigt att bli av med tjejerna men såklart skönt att få hem maken.

Regnigt och riktigt ruggigt har det varit hela dagen, bara 19 grader varmt så det är kofta på som gäller. Tänk vad man vänjer sig med värmen, nu känns det plötsligt kallt. Hoppas innerligt att det blir lite varmare för är det nåt jag gillar så är det värme. Inga uteaktiviteter lockade i dag så det fick bli en dust med frysen. Frostade av den och jäklar vad isigt det var, inte konstigt förstås med tanke på hur den blivit behandlad tidigare under sommaren. Men nu är det klart och så fint så fint därinne.

Nu ska jag skutta ner och se om maken jobbat klart och har han det så ska jag nog fresta med en liten drink så här om fredagsaftonen. Gillar att sippa på nåt gott när vi stökar runt och lagar fredagsmiddag tilsammans. I kväll ska det bli entrecote med pepparsås, saltbakad potatis, sallad och ett mulligt zinfandelvin.

Ha en skön kväll och afton kära allehopa, hörs.

Dagens Stenmark: Ja vad säger man, helt underbart. Älskar Stenmarks sköna humor

torsdag 22 juli 2010

Lika men olika

Det är vi, min kompis och jag. I dag delade vi på oss en stund på dagen. H tog sig en stadstur med tjejerna och jag kastade mig ut i jordgubbsfältet. Plockade ihop 15 liter och jösses vad det är roligt. Helena hjälpte mig sedan att snoppa dom för infrysning, romtopf och omedelbar ätning. Gott.
Efter våra olika äventyr strålade vi samman inne på Krusenstiernska gården för lite eftermiddagsfika i gammal fin trädgårdsmiljö.
Ja sen har den här dagen också rusat iväg. Efter en sen middag blev det lite ditt och datt pyssel och snickesnack.

Gott Natt från ett trött gäng på grönalund.

Dagens Besök: Kotte kom nu på kvällskröken och kilade förbi. Han blev utskälld av Tyson så han fick himla bråttom härifrån. Kul att han är tillbaka för det är så mysigt att veta att dom trivs här också inbillar jag mig att dom tar en och annan snigel, vilket inte är helt fel.

onsdag 21 juli 2010

Hurtbullar, andra bullar och shopping

Ja rackarns vad flitens lampa lös på grönalund i morse. Vi var förvisso inte uppe med tuppen, är ju semester, men hyfsat tidigt i alla fall.
Sjuttonåringarna stack till stranden och motionssimmade, 40+ arna ja vi tog oss en morgonpromenad på spåret. Och hemma vilade 11 och 12 åringarna med gårdisarna. Sedan väntade en rejäl lantrfukost med hembakt bröd, juice, ägg i alla dess former, bacon och olika pålägg och plenty kaffe. Kände att vi behövde bottna för att orka med en shopping runda under dan.
Och shoppat det blev det. Rackarns vad dalingarna lärt mig handla, var längesen jag varit på en sån runda. Fynd efter fynd kom vi över. Handlat massa sjalar, skor och annat smått och gott och det med en sån rabatt att det nästan är skamligt. Fatta ett par kanontuffa rockn´roll stövletter i skinn för 100 riksdaler, går inte att motstå för en låtsassmålänning.
Nu är vi mätta efter att ha fått i oss en grekisk/italiensk take away middag. Så nu står kaffet och puttrar, bullar och glass ska fram sen blir det sällskapsspel så länge vi orkar.

Och vädret har för övrigt också varit kanon och hundarna är glada över alla olika sängar dom kan vandra runt i om nätterna.


Kram från oss alla på grönalund, där Nationalteatern spelas på önskemål från 17-åringarna, vilket är jattekul att dom gillar tycker vi.


Dagens Flabb: Så tokigt det kan bli. Vi var inne på takeaway restaurangen och skulle beställa mat med oss. Helena tar till orda och börjar försöka beställa, servitrisen tar menyn ur hennes hand och börjar förklara på engelska. Jag börjar flabba, Helena ser frågande/chockad/skrattig ut på en gång. Ja sen går det som det går, blir inget beställt där, går vidare. Ja, vi är i småland, ja, helena är från dalarna, men det är ju svenska trots allt och sån dialekt pratar hon inte. Tror vi började bli lite trötta, därav brytet. Men kul var det.

tisdag 20 juli 2010

Semestertisdag

En solig och skön dag som startade med en dämmepromenad och trollsländejakt. Var väldigt sugen att få syn på den sensationella mindre kejsartrollslända som siktats här. Vet inte om det var en sån jag såg, men en som liknar beskrivningen såg jag i alla fall, blå och grann. Finns liksom inga bilder att jämföra med, just eftersom dom är så himla sällsynta. Men, men det gör inte så mycket att jag inte vet vilket,den var fin den jag såg i alla fall.
Sen kom dom då kompisarna. Kramkalas och tjatter, fika och sen ätning. Tog oss sen en stadstur eftersom kvällen är så fin. Strosade runt och käkade glass, tittade på båtar och turister, lyssnade på musik & såg på en dansuppvisning och bara var tillsammans.

Nu hemma igen och vi ska fortsätta samkvävet tills vi stupar.
I morgon vet vi inte vad det blir, men att det blir bra det är jag säker på.

Ha det gott och bamsekramar från en glad en på grönalund.


Dagens Mumsfillibabba: Och det är såklart Gustavskorv, något av det bästa jag vet. Direkt från Dalom.

måndag 19 juli 2010

Trots allt

Så blev den här måndagen riktigt bra. Kändes ensamt att vakna och inte ha Micke hemma, men det är bara att gilla läget och stå ut. Thats life. Och jag har det ju så förtvivlat bra så jag borde nästan skämmas (bortskämda jänta, som modren skulle ha sagt). Men saknaden efter tre hela veckor tillsammans finns där i alla fall. Nu är han ju i och för sig snart hemma igen, men ändå.... Man vänjer sig snabbt med att ha det extra bra.

Drog järnet och började fixa utomhus, kant och gräsklippning stod på schemat. Sen fick det bli lite mer fysisk aktivitet, känner att det goda livet sätter sina spår. Sena grillmiddagar och tinto därtill, jo jag tackar. Men det är som vanligt, inkomster och utgifter, ja ni hajar.

Skulle bege mig ner på mitt gympapass i parken. Men det var flera timmar innan det skulle dra i gång och jag kände att jag ville på at direkt efter gräsklipperiet (som också är som ett litet pass, tar en timme också kör jag manuellt för extra motstånd). Nåväl, lagomt mör och svettig snörar jag på mig skorna och drar ut på slingan för ett powerwalkpass istället, och faktiskt så blev det även lite lätt jogging. Ja, jogging och jogging snarare klumpig lufsning, men det räknas det med i min värld. Kollade bara väldigt noga att det inte fanns några åskådare. Klarade mig runt utan sådana, Bra. Efter en timme hemma igen och det är ju då det känns bra. Lite magrullning på det också kan jag nöjd och glad kasta mig i duschen.

Såg nåt otroligt vackert i dag, en havsörn som seglade förbi här ovanför. Så mäktigt, vilket djur. Tänk vad lustigt, "letade" hela vintern efter havsörn men fick inte syn på någon. Jo, en gång men det var på sånt långt avstånd. Också står man hemma och då kommer den. Ja, vad är det man säger Man ska inte gå över ån efter vatten.
Dagens Roliga: Min Kompis kommer i morgon på besök. Bara sådär kom hon på att köra hit för lite umgåsning. Spontanitet när den är som bäst. Ska bli så mysigt och roligt. Kan nog bli nån nattmangling med flams och trams om jag känner oss rätt.

söndag 18 juli 2010

Sista dagen

Och hur fort gick inte dom här veckorna då!!? Svisch sa det bara så var Makens semester över. Underbara har dom dock varit så det känns ganska ok i alla fall, finns inget att klaga på what so ever. Vi har rest, cirkulerat, grillat, badat, rest lite till, grillat, badat umgåtts, och cirkulerat osv osv. Och över oss har solen lyst så gott som hela tiden, me like.

I går regnade det dock och det ett rejält sådant, men det behövdes. Tur hade vi att det slutade precis innan vi skulle cykla in till Thornérs i alla fall.
En kanontrevlig kväll i goda vänners lag, med god mat (grillat och kanariskt), god dryck (bla ett kanonvin från -98) och mycket skratt. En perfekt lördagskväll med andra ord.
Söndagen har vi ägnat åt lite allt möjligt, som tex lite uppladdning inför Mickes färd mot Gbg i kväll. Skulle också ha gått på auktion i förmiddags, men av det blev det inte. Var ute i god tid för jag ville inte missa visningen, kommer fram och, vad nu då, tomt. Hade tagit fel på dag, typiskt mig, gaggig och glömsk 44 taggare.... Ja, ja blir fler auktioner i Backhorva. Men tjurigt är det.

Åkte då hem och kokade lite jordgubbsylt i stället, vilket är nåt som jag också älskar att hålla på med. Nu är det snart riktigt välfyllt på jordgubbsfronten, ska bara färskfrysa lite till vinterns kakor, krämer och andra delikatesser och sen klar för den här säsongen. Fast snart kan man kasta sig ut i blåbärsriset så abstinensen borde inte bli för svår, får trappa ned långsamt. =)

Nu ska jag bara ge mig av en snabbis och "skälla" lite på MQ. Var och köpte ett par shorts där som fäller nåt förskräckligt, hela brallan är flammig och förstörd och det går jag inte med på. Så det blir ner och reklamera, fastän bytesrätten gått ut.

Och efter det blir det lite grillning igen då, i dag ska det bli grillad lax och färskpära med nån god sås och primörer. Oj, får ila tror jag, snålvattnet börjar rinna.

Ha det gott och over and out från ett toksoligt och ganska varmt (23) grönalund.


Dagens Husse: Lasse visar en imponerad William hur karparna Carpe och Diem kommer när han kallar på dom. Ja, jag hade heller aldrig sett det tidigare. Kul kille, "The Fishman" och inte bara karphusse utan också en superb värd precis som värdinnan Bonita. Tack.

lördag 17 juli 2010

Regn rusk & åska

Så kom det då, regnet. Himmelens portar öppnade sig och det öser ned. Och med regnet fäljer åskan, har åskat till och från sen tidiga gryningen.
Passade på att ta oss en städdag. Micke for fram med dammsugaren och jag följde efter med moppen. Nu hyfsat rent i huset igen. Känns alltid lika nice när man är klar. Bara att skutta in i duschen och fräscha upp sig själv lite nu då.

Hoppas nu att regnet snart ger sig för framemot aftonen är det dags att hoppa upp på cyklarna och trampa in till Thorners på middag. Ett trevligt avslut på dagen med andra ord, är alltid lika mysigt att träffa dom också lagar Lasse himla god mat. Och det gläder en matglad människa som mig och Micke med såklart.

Ha en skön kväll kara allehopa. Over and out från grönalund.


Dagens Tips: FitFlops, fick ett par i födelsedagspresent och det kan jag säga; har baske mig aldrig haft skönare på tassarna. Har gått i dom oavbrutet sen jag fick dom. Enligt reklamen ska dom dessutom vara bra för ben och rumpa, ge träning under tiden man går. Bra va!!! Så mitt tips. Köp, om du vill gå bekvämt och samtidigt få lite bengympa.

fredag 16 juli 2010

Köpenhamn

Här går det undan minsann. På lite mer än ett dygn, närmare bestämt 30 timmar tog vi oss en tur till den kungliga danska huvudstaden Köpenhamn, via öresundsbron. Förlustade oss på Tivoli, en hotellnatt, vidare mot Louisiana och lite kultur av annat slag dagen därpå, bytte sedan alla gamla tomma gröningar mot välfyllda nya dito. For vidare mot färjan i Helsingör och åkte över till Sverige igen. För vidare färd, i ett så sommarfagert Sverige att man nästan baxnar av hänförelse, hem till våra älskade gårdisar som bott hos Alice ett dygn.Nu hemma igen och kanonnöjda efter vår lilla Danmarkstur, fick allt jag önskade. Rödpölse, Glass, Tuborg, GD, Hotellfrukost (något bland det bästa jag vet), se konst av alla de slag, men bäst av allt, umgås med nära och kära.

Bättre avslut kan det inte bli på semestern. Nu är det ju nån dag kvar att njuta av och det ska vi göra allt vi orkar innan Micke börjar jobba på måndag igen.
Kram från en trött, nöjd och glad Sussie på grönalund.


Dagens Miss: Fotografen hade inte druckit öl, ännu. Det blev tokigt ändå. Dottern skymd bakom parasollstolpen, men glad i alla fall.

onsdag 14 juli 2010

Åhh, nu är vi trötta

Fast inget speciellt vi gjort. Bara varit. Umgåtts, en liten stadstur med glasspaus på Ben & Jerrys. Sen hemmamys och mera umgås och matlagning och ätning och drickning och umgåsning och drickning och lekning och grillning och pratning och badning och lekning och grillning och drickning och fikning och badning och grillning och snaskning och pratning och drickning och grillning och pratning och drickning och finally Middag.
Helgrillad fläskkarré, med råstekt kulpotatis, tzatsiki, fresh bread, ugnsrostade grönsaker, grönsallad, samt, vin, öl, och eller läsk.
Alla släktingar mätta nöjda och glada. Nu sover vi och laddar inför en ny dag med nya äventyr.
Ha det gott och som jag brukar mässa. Glöm inte att njuta, här och nu. Kram

Over and out. Hörs by om by.

Dagens Mask (ot): Tror det får bli Johan. Han provade Victors traderafynd, en gasmask av den bästa modellen. Snygg va. Lite av flickornas Laban.....

tisdag 13 juli 2010

I växthuset


Där frodas och växer det så det knakar. Temperaturen ligger på mellan 40-45 grader så jag har satt in en fläkt och hängt upp lite tyg, i taket för att skona växterna något.
Mycket tomater kommer det att bli och oj vad glad jag är för det. Ser med barnslig förtjusning fram emot att få skörda, röda, gula och svarta tomater i olika storlekar. Paprikan, chilin och bönorna kommer fint dom med. Ja för att inte tala om alla kryddor, svämmar över av basilika. Mycket pesto blir det...Det enda som hittills inte kommit i gång är physalisen, men den kommer säkert snart. Hade lite trubbel med den en period så den är lite sen.Nu väntar vi på våra kära dalingar som är på väg ner och sitter i en stekhet bil i värmen. Får ta och kasta dom i poolen när dom är framme och ge dom nåt att svalka struparna med.

Ha det gott i sommarhettan och njut. Kram


Dagens Berglin: Apropå min favvosommardeckare som har nypremiär i kväll. Ja, jag vet Arri, det är töntvarning på mig, gilla både allsången och morden i midsomer. Fast jag gillar ju Jimi Hendrix med, konstigt va......