tisdag 12 januari 2010

Rabies

Huvaligen, det vill man inte ha. Nu har vi inte haft några fall i Sverige sedan slutet på 1800-talet och det är ju bra. Ganska vanligt är det i Östeuropa, men ovanligt i övriga. Det finns några länder förutom Sverige som också varit helt förskonade och det är bl.a. Norge, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland.
Och varför rabiestankar kan man undra. Jo, var i dag och vaccinerade Texas och Tyson mot just rabies och blev såklart att tänka lite extra på denna läbbiga sjukdom. Som ju dessutom smittar mellan djur och människa. Fy, tänk att åka på semester och klappa en gullig katt eller hund och sen smittas av rabies.

Anledningen till vaccinet är att det är krav då man ska skaffa hundpass. Och det var det vi påbörjade idag alltså. Texas har redan ett så nu är det Tyson som ska ha. Texas fick en påfyllnadsdos vaccin och Tyson fick sin första dos. Det är en ganska lång process att skaffa pass, kan ta upp till ett halvår. Så om tre veckor ska Tyson ha dos 2, sen vänta 120 dagar, blodprov, analys och om allt är ok och han har bildat antikroppar så får vi ett pass. Yippi och sen kan våra doggar följa med på semester.


Nu har vi inte planerat nåt till 100, det är lite vårt signum, att inte planera. Men det är bra att ha ju, har hänt förr att vi vaknat en sommarmorgon, regnet öser ner, vi tittar på varann och nickar. Yes, vi sticker till Danmark. Och nu med passen redo kan vi åka ännu längre, great.
Och nu ska banne mig julen ut. Är så fed up på graneländet så det är inte klokt. I morgon så då...



Dagens vackraste: Visst är hon fin fröken Amaryllis. Det enda som blir kvar efter julen -09, några stänglar som jag tänker binda en bukett av.

3 kommentarer:

  1. Hallå där!!Blir det Världsvinnarutställningen i Danmark 2010 kanske??;)Våra har pass och efter helgens resultat på My Dog i Göteborg känner vi oss morska..åker nog dit minsann!!Ses vi där kanske:O)
    Kramelikram och god fortsättning/Nanna

    SvaraRadera
  2. Gud ja, det låter jättekul. Ska kalla till möte med familjen. Men, frågan är om Tysons pass hinner bli klart. Kan bli tight. För det var väl mitten på juni? Sista anmälning, när?

    Kramelikramelikram och god fortsättning ni med

    SvaraRadera
  3. och massa tomma Tuborg backar i garaget, får alla plats???

    SvaraRadera