tisdag 10 augusti 2010

Bättre och bättre dag för dag

Jag - 40+, Micke - 50+. Min fysik är som en femtioåring och Micke har fysik som en 30 åring, borde vara, om inte annorlunda, så lite mer jämna i vår fysiska ålder.

Men nu är jag på g, sörru. Har nu i några månader varit mer aktiv i mitt motionerande, som förr bestod av i princip endast promenader och nån stilla cykeltur då och då.

Nu woggar (tack för hjälpen, nu heter det så) eller jympar jag två gånger i veckan och det har faktiskt på kort tid gett resultat märker jag. Orkar mer och mer för varje gång och klarar distansen på kortare och kortare tid (5 km). Och som grädde på moset har det faktiskt visat sig vara riktigt roligt också.

Tar inte ut mig sådär förskräckligt, bara så det blir en lagom pulshöjning och jag blir varm. Mitt syfte är helt enkelt bara att få lite bättre flås och att på egen hand vara ute en stund.

Klev upp 07.15 i morse och stack upp på spåret och woggade min femkilometare. Kanonskönt. Sen hem för frukost och hämta hundarna och ut på ny 5 km runda med dom.

Hemma igen var det dags för gräsklippning och sedan biltvätt.
Tuttan löddrades in och vaskades ner och blev som ny igen. Nu är hon så fin både in och utvändigt. Nicke. Lite poolskötsel på det då, dammsuga botten och rensa filter och fylla på klor.

Ja, sen var det dags att laga middag och tiden, vart har den tagit vägen då, oj, redan halv sex. Dags att nocka av för dagen.

Känner mig väldigt nöjd och lite duktig också, för gissa hur många steg det har blivit i dag (hittills) då?

Jo, hela 21 122 stycken, är mycket nöjd (Klapp på axeln).

Nu nyduschad och behagligt trött ska jag inte titta på Allsång på Skansen utan sätta mig i kvällssolen på altanen och läsa Amelia, fick ny i dag och jag som inte hunnit läsa det förra numret. Så, så får det bli, för det blir ju inga Mord i Midsomer ikväll som man kan kolla på.

Kramar från en glad Sussie på grönalund som anar en ny vår i kroppen.


Dagens Berglin: Några som ska kolla in Allsången i alla fall.

1 kommentar: